Lek za Janisa, sjajni "Bobinator", Luka Dončić ljut na sebe, jer je promašio pobedu sa svoje polovine!?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 03.03.2020.
08:07
Izvor: Sportske.net

Lider nema rešenje za Majami, neočekivani poraz Dalasa, iznenađenje u Njujorku, Indijana se zahuktava...

AP Photo/Paul Beat
AP Photo/Paul Beat

Povezane vesti

Kako smo rekli, Indijana se kompletirala biće baš opasni. Dobili su četvrti meč u nizu, izjednačili se sa Siksersima u borbi za četvrto mesto Istoka. Brogdon je ubacio 26 poena, Voren dodao 23, meč je bio pun preokreta, gosti su izgubili +15 ali na kraju stigli do trijumfa.

Bolan poraz za Sparse kombinovano sa pobedom Memfisa u Atlanti. "Grizliji" su rasturili Houkse i sada ponovo imaju tri pobede prednosti nad Portlandom, četiri više od Pelikansa i Sakramenta. Klupa "Grizlija" je dala pun doprinos, devet igrača je bilo dvocifreno, poslednju četvrtinu dobili su sa 23 razlike. Malo minuta za Gudurića, tek pet, pogodio je jedini šut, dodao skok, asistenciju i ukradenu loptu.

Juta je očekivano savladala Klivlend, Bojan Bogdanović je ubacio 28 poena, Gobert dodao 20, Džezeri su pogodili 20 trojki, ostali peti na Zapadu, Kavsima koji su na 3-4 od kada su promenili trenera nije pomogao ni Kolin Sekston sa 32 poena, ličnim rekordom. Kod domaćih nije bilo Dramonda, Garlanda i Tristana Tompsona.

Majamijeva tvrđava je izdržala, zaustavili su Janisa na 13 poena, imao je 15 skokova, ali se ispromašivao, Hit je spustio lidera na 89 poena. Batler i Krauder su dali po 18 poena, ali je Adebajo odradio veliki posao u reketu, 14 poena, 13 skokova, 5 asistencija. Zanimljivo da je Majami oba puta ove sezone dobio najbolji tim lige, igraće još jednom, ali su već dobili seriju protiv Baksa. Majamijeva klupa je ubacila devet trojki u prvom poluvremenu, ukupno 30 poenam ni na to lider nije imao odgovor.

Čikago je srušio Dalas, Kobi Vajt je dao 19 poena, Porter Džunior 18 u prvoj utakmici posle povratka na teren. Luka Dončić je šutnuo iz očaja sa sirenom, sa svoje polovine, zamalo nije pogodio, pa je pobeda ostala u gradu vetrova. Dončić je bio ljut na sebe što je promašio poslednji šut, ali je njegov tim vodio na poluvremenu, dozvolio domaćinu da okrene rezultat i ostao praznih šaka.

"Ljut sam, morao sam da dam koš, zbog toga stalno vežbam šut sa pola", kaže iznervirani Luka.



Boban Marjanović je odigrao odličan meč, dobio je priliku, 22 minuta, 14 poena, 12 skokova.

Orlandu nisu pomogla 30 poena Vučevića, doživeli su težak poraz od Portlanda kod kuće. MekKolum je brojao do 41, gosti su prekunuli seriju od tri poraza i sačuvali nadu u doigravanje. Portland je ubacio 16 trojki, imao 55% šuta, potpuno su razbili Orlando koji je primio najviše poena u sezoni.

Iznenađenje je poraz Hjustona u Njujorku, Harden je ubacio 35 poena, ali je opet dosta promašivao. Vestbruk je stao na 24, ali je napravio čak šest grešaka, loše izdanje protiv jednog od najgorih timova lige. Kod Njujorka Baret 27 poena, problem je bio u reketu za goste, niska petorka nije uspela da parira Niksima koji su imali ogromnu prednost u skoku, a postigli su i 64 poena iz reketa.

Rezultati:

San Antonio - Indijana 111:116
Čikago - Dalas 109:107
Majami - Milvoki 105:89
Atlanta - Memfis 88:127
Orlando - Portland 107:130
Njujork - Hjuston 125:123
Klivlend - Juta 113:126

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke