Lejkersima "žalbe" upalile, Denver uzvraća istom merom! Da li su Nagetsi oštećeni u četvrtoj utakmici?

Autor: Nikola Miloradović
petak 25.09.2020.
12:42
Izvor: Sportske.net

Utisak je da su određene sudijske odluke bile sumnjive.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Denver Nagetsi su poraženi u četvrtoj utakmici finalne serije zapadne konferenije, Lejkersi vode sa 3:1 u seriji.

Iako se malo koja ekipa vraćala iz tog deficita, Denver je to u tekućem plej-ofu uspeo dva puta da uradi, pa je jasno da ništa nije gotovo.

Nikola Jokić je možda odigrao i najslabiji meč u doigravanju ove sezone, što je bio jedan od glavnih razloga za poraz, ali utisak je i da su određene sudijske odluke uticale na njegovu partiju.

Mediji u SAD bruje o tome kako Jokić nije postigao nijedan poen u poslednjoj četvrtini, ali malo ko se bavi navodnim faulom koji je u poslednjem kvartalu dosuđen Srbinu.




Na snimku se jasno vidi da ga je Dejvis uhvatio za ruku i da ga je povukao, sudije su pogrešno protumačile situaciju, te su dodelili faul srpskom centru.

To mu je bio četvrti, ubrzo je potom dobio i peti, te se našao u velikom problemu.

Denver

O "čudnom" sudijskom kriterijumu govorio je i trener Nagetsa Majk Meloun, koji ističe da će se Denver obratiti nadležnima, kao što su to Lejkersi navodno uradili nakon treće utakmice, u kojoj je ekipa iz Kolorada slavila.

"Išli su na liniju za slobodna bacanja 35 puta. Mislim da ću morati da se obratim nadležnima kao što su oni to uradili, da vidim kako možemo da dobijemo više bacanja.

Ja sam znam da su išli 35 puta na liniju penala, a mi 23. Mislim da je Marej u finišu utakmice par puta napao obruč i činilo se da je bilo kontakta. Gledaćemo video i poslaćemo naše klipove. Obratićemo se NBA ligi i postarati se da nas saslušaju. Da li je to što su se oni obratili nadležnima večeras uticalo ili nije, nemam pojma. Ali NBA ume odlično da sluša. Nadajmo se da će na sledećoj utakmici neki od tih faulova biti svirani
", izjavio je Meloun.

Prema njegovim rečima problem su bili i faulovi koji su promakli sudijama, a koji su bili načinjeni nad igračima Denvera.

Videćemo da li će se situacija promeniti u petoj utakmici, Lejkersi su na pobedu od plasmana u veliko finale, ali Nagetsu su najbolji kada je najteže.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorila u magli! LFC
Friday, 25.09.2020
15:00

Realno od pocetka serije navlace na lejkerse, ne kazem to zbog Jokica nego sam objektivan,onog Lebrona ne daj boze da pipnes faul pre kontakta,a kad sivonja krene na obruc prolazi kroz ljude I nema faula u napadu.