Lejkersi "zaključali" prvo mesto, ljudi pustite Zajona da igra, dečko je fenomen!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 04.08.2020.
09:01
Izvor: Sportske.net

Alvin Džentri mu smanjuje minutažu, kada ga pusti u finišu, onda su neke stvari neizbežne. Deluje kao čudo...

AP Photo/Ashley Landis, Pool
AP Photo/Ashley Landis, Pool

Povezane vesti

U trećoj utakmici u Orlandu konačno pobeda za Pelikanse. Oni su naneli bolan poraz "Grizlijima". Naime, Memfis je totalno van forme, izgubili su sve mečeve od dolaska na Floridu i dozvolili su rivalima da se približe u borbi za poslednju kartu za plej-of.

Iako su "Grizliji" držali priključak i Morantonov trojkom sišli na -4, konačno je Zajonu pružena pansa kada se odlučuje. Odgovorio je na pravi način, neverovatno je da ga trener toliko štedi, jer je Vilijamson ubacio pet poena u nizu, vratio svom timu relativno ubedljivih +9 i praktično prelomio utakmicu.

Zajon je odigrao 25 minuta, značajno više nego u prva dva meča restarta, na kraju 23 poena, 7 skokova i 5 asistencija. Nije ga služio šut, promašio je i pet bacanja, ali svejedno, dečko je neverovatan potencijal.

Ingram je dodao 24 poena, veteran Redik ubacio spolja 16, Džej Ru Holidej isključio Moranta (najbolji ruki lige je ubacio 5 od 21 šuta), ovaj tim Pelikansa ima veliu budućnost.

Bolan poraz i za Sparse, u samom finišu, imali su šansu da se približe Memfisu, ali im je presudio Šejk Milton. Njegova trojka, sedam sekundi pre kraja je prelomila utakmici u kojoj je Embid stigao do 27 poena i imao 9 skokova, a stavio je tačku bacanjem u poslednjoj sekundi.

Siksersi su bili na -4 u poslednjem minutu, iako su imali i +14 u poslednjem periodu. Ovoga puta DeRozan sa 30 poena nije bio dovoljan San Antoniju. Gej je ubacio 24, svoj reord sezone. Sparsi ostaju na 1.5 korak iza osmoplasiranog Memfisa, ovo im je prvi poraz od nastavka sezone.

I na kraju Lejkersi, zaključali su prvo mesto na Zapadu, sve je gotovo, startovaće u plej ofu sa top pozicije u konferenciji. Bilo je izvesno i pre nastavka, sada će imati malo šansu i da se odmore. Entoni Dejvids je u pobedi protiv Jute ubacio 42 poena, imao 12 skokova, sada je prednost Lejkersa nad komšijama Klipsima šest pobeda, do kraja je pet meleva. Juta je trenutno peta, ne deluju dobro, imaju pola pobede manje od Hjustona i pola više od Oklahome, dakle mogu da budu i peti, ali i četvrti, šesti, Dalas je sigurno sedmi, oni ne mogu gore, a ni dole. Juta loše šutira bez Bogdanovića videlo se to i u ovom meču, 12 od 43 za tri poena. Izgubili su sve tri utakmice od Lejkersa u regularnoj sezoni.

U prvim mečevima dana, čarolije Nikole Jokića su zapalile Ameriku...



Rezultati:

LA Lejkers 116:108
San Antonio - Filadelfija 130:132
Memfis - Nju Orleans 99:109
Indijana - Vašington 111:100
Denver - Oklahoma 121:113 pr.
Toronto - Majami 107:103

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke