Lejkersi su "nula" bez Lonza Bola

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 22.01.2018.
15:43
Izvor: Sportske.net

Velika je razlika kada mlađani plej igra i kada ga nema u timu.

EPA/JASON SZENES
EPA/JASON SZENES

Povezane vesti

Los Anđeles Lejkersi su među najslabijim timovima u NBA ligi ovi sezone, a napredna statistika kaže da bi verovatno bili i najslabiji da im nije Lonza Bola.

U njegovom odsustvu 'Jezerdžije' nisu uspele da pobede nikoga sve do sinoć, kada su u klasiku bili bolji od Niksa u svom 'Stejpls centru'.

Njegov doprinos se posebno oseća u defanzivi, primera radi Lejkersi u proseku primaju 107.8 poena po meču kada on igra, a čak 124.1 kada ga nema.

Rivali Lejkersa su prosečno imali 51.9% uspešnosti šuta iz igre na mečevima na kojima Lonzo nije igrao, a 44.6% na utakmicama na kojima jeste.

Oko mladog plejmejkera se vodi dosta polemika u košarkaškim krugovima, pre svega zbog njegovog šuta, koji protivničke ekipe prvovociraju "pa to ne malo" i koji vizuelno deluje veoma odurno, ali brojke svedoče da su rezultati Lejkersa neuporedivo bolji sa njim u ekipi nego bez njega.

Inače, slavnoj franšizi ni ove sezone ne cvetaju ruže, Voltonova ekipa je trenutno na 12. mestu Zapadne konferencije, plej-of zvuči kao misaona imenica.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mihajlo20
Monday, 22.01.2018
17:59

Do juce kad su pobedili nikse. Lejkersima najviše donosi svojim asistencijama i vidi se da je inteligentan kosarkas, dobro donosi odluke, igra jednostavno, ali s obzirom na ocajnu tehniku suta, zbog koje je napadacki bas dosta limitiran, nece moci da bude iznad proseka dok tu nesto ne popravi.

avatar
Pg13
Monday, 22.01.2018
17:53

Dobili su NYK bez ovog pleja sa najgorim sutem ikad,i to sa skoro datih 130 poena

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 22.01.2018
17:12

Pa bas su sinoc pobedili bez njega. LAL su ocajni trenutno,ali isto tako za 3 sezone ce biti bar finalisti konferencije jer ce zadrzati mlade igrace koji valjaju,a dovesce 2 all star igraca kojima isticu ugovori.