Lejkersi slušali "Baju", Lilard izašao na "bis"! Šampion podsetio na "metlu"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 03.11.2017.
07:56
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrana dva meča, triler u Oregonu, u Teksasu nedostajao "Kandža" da gledamo pravu utakmicu...

AP Photo/Steve Dykes
AP Photo/Steve Dykes

Povezane vesti

Jusuf Nurkić je odigrao najbolju partiju u sezoni i produžio noćnu moru Lejkersa kada su u pitanju Blejzersi. Bosanac je ubacio 28 poena, imao po 5 skokova i asistencija, ali je kraj svirao Demijen Lilard. Bek Portlanda je ubacio trojku u poslednjoj sekundi, izazvao delirijum među navijačima, serija Blejzersa protiv slavnih Lejkersa sada iznosi 13 pobeda u nizu.

Iako je Portland bio umoran od produžetka prethodne večeri protiv Jute smogli su snage da se održe u finišu, Kaldvel-Poup je pogodio trojku, verovalo se da domaće čeka novi produžetak, ali je Lilard izazvao ovacije u "Moda centru".

Lejkerse je poraza koštao loš šut u prvom poluvremenu, u prvoj četvrtini su bili na -16, ali uspeli brzo da se vrate. Lonzo Bol očajan, bez poena, mada je samo dva puta šutirao. U drugom poluvremenu povredio se Leri Nens Džunior, što je možda bio i ključ kada se utakmica rešavala.

Voriorsi su našli sebe, laka poveda u drugom poluvremenu u San Antoniju. "Alamo" se držao u prvom delu, imali su i prednost, ali bez povređenog Leonarda teško da mogu i da priprete Golden Stejtu. Upravo zbog toga su počišćeni prošle sezone u zapadnom finalu.

U prvom delu Golden Stejt je promašivao, ali prednost San Antonija nije bila dovoljna da se održe, nisu iskoristili recimo činjenicu da je Durant prvih osam šuteva promašio, da je u jednom trenutku šampion bio bez koša pet minuta. Prvo vođstvo Golden Stejta posle 26 minuta košarke u Teksasu značilo je i kraj nade, na kraju su se raspucali, Durant je završio sa 24 poena, posle lošeg starta gotovo nije ni promašivao, Klej Tompson je završio sa pet trojki, ukupno 27 poena, Kari dodao 21.

Domaća publika se do kraja zabavljala uvredama i zvižducima na račun Zaze Pačulije koji je u prošlogodišnjem finalu povredio Leonarda. Kod Sparsa Oldridž 24 poena, Kajl Anderson 16, dvocifren još jedino Gasol sa 11.

San Antonio imao polovičnih 4-4, Voriorsi su na 6-3.

Portland - LA Lejkers 113:110
San Antonio - Golden Stejt 92:112


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke