Lejkersi pronašli zamenu za Voltona?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 25.03.2019.
18:52
Izvor: Sportske.net

Sve se više šuška da bi nakon nove neuspešne sezone "Jezeraši" mogli da promene trenera.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Los Anđeles Lejkersi su letos angažovali najboljeg igrača današnjice LeBrona Džejmsa.

Nisu uspeli da privole nijedno veće ime uz "Kralja", pa su trostrukog osvajača NBA prstena okružili mladim igračima, ali i nekim veoma iskusnim.

Ipak, usledile su i povrede, čak je i Džejms imao najdužu pauzu u svojoj karijeri, početkom februara su nudili pola rostera za Entonija Dejvisa, ali nisu uspeli da izdejstvuju trejd sa Pelikansima, uspeli su da dovedu samo Redžija Buloka.

Usledila je povreda Bola, pa potom i Ingrama, Lejkersi su nizali poraze, ubrzo je postalo jasno da LeBrona posle 13 vezanih sezona nećemo gledati u doigravanju.

Mnogi smatraju da je najveći krivac za novi neuspeh Luk Volton, pa postaje sve jasnije da će bivši košarkaš franšize iz "Grada anđela" ostati bez posla.

Već se priča i o njegovim potencijalnim naslednicima, a kao jedan od glavnih kandidata izdvaja se bivši trener Milvoki Baksa i svojevremeno jedan od najboljih plejmejkera u NBA ligi, Džejson Kid.

Bucks 76ers Basketball

Kid je trenersku karijeru počeo u Bruklinu 2013. godine, nakon godinu dana preselio se u Milvoki, koji je vodio naredne četiri sezone i jedan je od najzaslužnijih za stvaranje ekipe koja trenutno ima najbolji skor u ligi i za stvaranje MVP kandidata u Janisu Adetokumbu.

Kao trener iza sebe ima 373 utakmice, dobio je 183, poraze je doživeo u 190 navrata.

Sezonu 2014/15 je sa Baksima završio kao šesti na Istoku sa skorom 41-41, a bio je i treći u izboru za trenera godine iza Budeholcera i Stiva Kera.

Postao je i prvi trener u istoriji, koji je u svoje prve dve godine kao trener, vodio dve različite ekipe u plej-of.

Na stolu već ima ponudu da predvodi Kalifornija Golden Berse u NCAA ligi, ali će ga novonastala situacija sa Lejkersima naterati da ostavi tu ponudu na čekanju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke