Lejkersi najavili velike promene zbog Jokića!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 17.09.2020.
21:27
Izvor: Sportske.net

U večeri između petka i subote počinje finalna serija zapadne konferencije.

Mike Ehrmann/Pool Photo via AP
Mike Ehrmann/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Los Anđeles Lejkersi i Denver Nagetsi će se sastati u finaluZapada, prvi meč na programu je u večeri između petka i subote, trisata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Lejkersima je trebalo 10 utakmica da izbore plasman u finale, Denver ju trebalo maksimalnih 14 utakmica, vraćali su se iz 1:3 protiv Jute i LA Klipersa.

Dokazali su i jedni i drugi da zaslužuju da budu u finalu konferencije, čeka nas pravi košarkaški spektakl.

Trener "Jezeraša" Frenk Vogel govorio je o predstojećem duelu, istakao je da će Lejkersi morati da naprave velike promene zbog Nikola Jokića.

Oni su protiv Hjustona morali da se prilagode na totalni "smol-bol", Roketsi praktično nisu imali centra, dok je najvažniji igrač sastava iz Kolorada upravo njihov centar.

"Džoker je jedan od najunikatnijih igrača na svetu, jedan od najunikatnijih centara koji su ikada igrali u ovoj ligi. Može da vam nanese štetu na sve načine, van linije za tri poena, iz reketa i naravno njegovim dodavanjima.

Teško je čuvati ga. Zbog njega će ova serija biti potpuno drugačija od prethodne po pitanju toga koliko ćemo koristiti svoje centre
", izjavio je Vogel.

Dakle, veća minutaža sledi Dvajtu Hauardu i Džavalu Mekgiju.

"On se domogne svojih pozicija, razigrava saigrače, hvata skokove, radi sve po malo. Kompletan je igrač. Volim da igram protiv njega", izjavio je Hauard.

Baner

Denver je zaista pokazao i da je odličan tim, Jokić i Marej su se istakli kao glavne figure, ali jasno je da Nagetsi ne bi bili ovde gde jesu i bez ostalih košarkaša, kao i bez trenera Malouna.

Mnogi su ih otpisali kada su gubili od Jute, pa onda i pred početak serije sa Klipersima, ali i kada su bili u velikom zaostatku.

Ipak, dokazali su da su najbolji kada je najteže, a Frenk Vogel ističe da nije iznenađen što su izborili plasman u finale.

"Oni su sjajan košarkaški tim. Zaslužuju da budu u finalu zapadne konferencije. Džamal i Džoker igraju na veoma visokom nivou i sa puno samopouzdanja. Tako da, nisam iznenađen", izjavio je trener Lejekrsa.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke