Lejkersi kuju plan kako da dovedu LeBrona, Pop ih rešava muka!

Autor: Nikola Miloradović
petak 27.04.2018.
23:59
Izvor: Sportske.net

Prioritet uprave Lejkersa je da na bilo koji način LeBrona presele u "Grad anđela".

EPA/PAUL BUCK
EPA/PAUL BUCK

Povezane vesti

Navijači Los Anđeles Lejkersa odavno se nisu radovali uspesima svoje ekipe u plej-ofu, poslednji put su "Jezeraši" u doigravanju učestvovali u sezoni 2012/13, a tada su ih Sparsi počistili sa parketa.

Jasno je da je ovakav period bio očekivan, ali rebilding je loše počeo nakon odlaska Kobija Brajanta. Nekolicini mladih igrača je jednostavno trebalo više vremena da se adaptiraju na najjaču ligu sveta (Ingram, Rendl), sa novim triom novajlija Bol-Kuzma-Hart, delovalo je to bolje ove sezone, ali je plej-of opet izostao.

Medžik Džonson i Rob Pelinka ipak imaju plan kako da od franšize iz "Grada anđela", već naredne sezone, naprave ekipu za najviše domete.

Primarni cilj Lejkersa je jasan, navesti LeBrona Džejmsa da se preseli u svoj dom u Los Anđelesu i da ponese njihov dres.


"Kralj" će na kraju sezone moći da bira da li da ostane u Klivlendu, ili da svoju sreću potraži na nekom drugom mestu, a u upravi Lejkersa se nadaju da bi mogao da završi baš kod njih.

Svesni su ipak da će u svoje redove najpre morati da dovedu jednog superstara, kako bi naterali Džejmsa da prihvati njihovu ponudu, pa su tako smislili dve varijante.

Jedna je da u svoje redove presele Kavaja Lenarda, koji je propustio skoro čitavu sezonu zbog povrede koju je obnovio još tokom plej-ofa minule sezone, kada ga je na nogu "slučajno" zgazio Zaza Pačulija.

Kavaj Lenard Kawhi Leonard

"Kandža" nije mogao da pomogne svojim saigračima ove sezone, pa su nakon pet mečeva sa Voriorsima u prvoj rundi plej-ofa, završili sezonu.

Sve se više šuška da bi Lenard mogao i da napusti Sparse, navodno su i odnosi između njega i Grega Popoviča zahladneli i tu svoju priliku vide LA Lejkersi.

Ipak, čini se da to neće biti tako lak posao za upravu "Jezeraša", kako je teško poverovati da će Popovič pustiti Lenarda u redove jednog od rivala iz zapadne konferencije. "Ludi Srbin" ga neće po svaku cenu zadržavati, ali zato i sasvim sigurno neće pojačavati konkurenciju na Zapadu.

Tako da, deluje da Lejkersi nikako neće moći da ubede Popa da promeni mišljenje, te je definitivno bolje da se okrenu rešenju broj dva, a to je naravno angažovanje stare želje, Pola Džordža.

Lebron Dzejms Pol Dzordz

Džordž poput LeBrona na kraju sezone može da bira sredinu u kojoj će nastaviti karijeru, kako je na pragu ispadanja u prvoj rudni plej-ofa sa Oklahomom, postaje jasno da se neće zadržavati u Vestbrukovoj blizini, pa bi upravo on mogao da bude adut Lejkersa u poteri za potpisom LeBrona Džejmsa.

Mogli bi da ubede "masnim" ugovorom i činjenicom da će njegovim angažovanjem napraviti dobru podlogu za dovođenje Džejmsa, a pritom će zadržati i jezgro talentovanih igrača, ostalo bi im samo da se sa Rendlom dogovore oko ugovora, čini se da bi krilni centar morao da se "stisne" ukoliko bi u El Ej stigli Pol Džordž i LeBron Džejms.

Bila bi to u svakom slučaju sjajna ekipa, uz još neki dodatak sa drafta i možda angažovanje po kojeg veterana, Lejkersi bi postali jedan od glavnih kandidata za osvajanje prstena već sledeće sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke