Lejkersi i Milvoki se pribrali, šuterski rekord Hjustona! Minesota nije igrala, ali je pobednik večeri!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 21.08.2020.
08:36
Izvor: Sportske.net

Favoriti uzvratili, nova sjajna partija Vučevića nije bila dovoljna. Hjuston šutirao do besvesti, ali dobio odbranom. Izvučena draft lutrija...

Beta/AP Photo/Jeff Chiu
Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Lejkersi nisu dozvolili iste greške, nakon poraza u prvom meču, rasturili su Blejzerse i izjednačili na 1:1. Entoni Dejvids je dominirao, završio sa 31 poenom i 11 skokova, od toga je 21 dao do poluvremena. On je postao treći igrač u istoriji franšize koji je za manje od 30 minuta dao 30+ koševa. Džabar je to poslednji učinio protiv Bostona.

Lejkersi su pogodili 14 trojki, bilo je +17 na poluvremenu, stegli su odbranu, Lebron je završio sa 10 poena, 7 asistencija, 6 skokova, prepustio je šou Dejvisu, bilo je bitno sačuvati snagu za naredne mečeve.

Spustili su Portland na 25% šuta za tri poena, prvi put od restarta, Blejzersi nisu dali 100 poena. Lilard je povredio prst, napustio meč, ali nije ništa ozbiljno, biće spreman za treći meč. Završio je sa 18 poena, Nurkić je dao 13...

Baksi nisu uspeli i dalje da dođu do rešenja za Vučevića, ali su zaustavili kompletan tim rivala, pa je Milvoki uzvratio nakon startnog poraza protiv Orlanda. Adetokumbo je ubacio 20 poena, imao isto toliko skokova, najbolji tim regularnog dela je bio na +23 nakon prvog poluvremena, Orlando je delovao nemoćno.

Jedina svetla tačka, Vučević sa 32 poena, ali niko od saigrača nije postigao više od 12. Medžik je uspeo tokom treće četvrtine na leđima Crnogorca da se spusti na -12, ali je Milvoki pojačao i to je bio kraj nade za "domaćina".

Hjuston je ponovo bio siguran protiv Oklahome, Harden je ubacio 21 poen, Roketsi su šutnuli 56 trojki, NBA rekord, ali su dobili odbranom jer su spustili Tander na 39 poena u drugom poluvremenu. Vestbruk je propustio još jedan meč, Oklahomi nisu pomogli ni Džildžes-Aleksander sa 31 poenom, ni Galinari sa 17. Tim je odigrao dobro prvo poluvreme, onda dozvolio seriju rivalu od 17:0, i to u vreme dok je Harden bio uglavnom na klupi.

Hjuston je inače pogodio 19 trojki, ali su mnogo bolje šutirali u prvom poluvremenu kada su gubili. Ali, imali su 21 timsku asistenciju, naterali protivnika da izgubi 13 lopti, eto, mogu da pobeđuju i na druge načine osim gomilom poena.

U prvom meču dana, sjajni Goran Dragić je duplirao prednost Majamija protiv Indijane.

Inače, poznati su rezultati draft lutrije, Minesota će birati prvog pika, ispred Voriorsa, slede Hornetsi, Bulsi, Klivlend, Atlanta, Pistonsi, Njujork Niksi su tek osmi, Vizardsi deveti...

Brat Lonza Bola, LaMelo Bol je kandidat za top pika, ali to nije sigurno, sa Džordžije u ligu stiže Entoni Edvards, zatim centar Memfisa Džejms Vajsman, ili krilo Dejtona Obi Topin. Draft ne nudi sjajne prospekte, Minesota bi mogla da propusti Bola koji igra u Australiji, razlog je D'Anđelo Rasel, a sigurno neće uzeti ni Vajsmana, ako bude top pik, imaju Taunsa.

Rezultati:

LA Lejkers - Portland 111:88 (1:1)
Milvoki - Orlando  111:96 (1:1)
Hjuston - Oklahoma 111:98 (2:0)
Majami - Indijana 109:100 (2:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke