Legenda kluba, spreman da pomogne Partizanu, ali ga ''niko nikad nije ni pozvao''?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.11.2016.
11:13
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Partizan godinama prolazi kroz veoma tešku krizu, i finansijsku i rezultatsku, pa da li je moguće da se niko u klubu nije setio da pomoć potraži od čoveka koji se sa crno-belima popeo na krov Evrope?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Jučerašnja pobeda Partizana u Zadru (76:69) dala je tračak nade da bi crno-beli u narednom periodu mogli da učine nešto više ove sezone, ali još uvek je jasno da je današnji Partizan veoma daleko od slavnih dana.

Jedan od simbola najvećeg uspeha crno-belih u klupskoj istoriji svakako je naš proslavljeni stručnjak Željko Obradović, čovek koji je početak svoje bogate trenerske karijere obeležio osvajanjem titule prvaka Evrope sa crno-belima.

U protekle dve i po decenije, Željko je taj uspeh ponavljao više puta širom Evrope, najtrofejniji je evroligaški trener, ostavio je dubok trag i u reprezentaciji, ali nekako je njegova veza sa Partizanom postajala sve slabija, iako nikada nije krio veliku ljubav prema našem najtrofejnijem klubu.

A Partizan je poslednjih godina sve dalje od velike evropske scene, gde sada uspešno nastupa njegov najveći rival - Crvena zvezda.

Između ostalog, Željko Obradović je i na tu temu govorio u izjavi za današnji ''Blic'' i pritom otkrio jednu začuđujuću informaciju.

Foto: Screenshot, YouTube

Zeljko Obradovic

''Uvek sam spreman da pomognem, ali meni se niko nikada nije obratio. Nikada. Svi znaju moj odnos prema klubu i šta osećam prema Partizanu. Ja sam uvek voljan da pomognem. Mislim da s moje strane bilo ko, s bilo kakvom željom da mi se obrati, probaću da pomognem koliko je to u mojoj moći'', izjavio je aktuelni strateg Fenerbahčea.

Crno-belima je poželeo sve najbolje, a navijačima poručio da im maksimalno pomognu i da se vrate na tribine, gde ih u poslednjih nekoliko mečeva ima sve manje.

Željko se takođe osvrnuo i na Zvezdine igre i rezultate u Evroligi.

''Sa mladim timom, igračima od prošle godine, nekim novajlijama, imaju četiri važne pobede, a mogli su još i neku. Igraju izuzetno dobro, imaju pozitivnu atmosferu, posebno zbog fantastične podrške'', poručio je Obradović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr_znate_koji
Sunday, 20.11.2016
18:21

Niste cudno. Mnogi zaboravljaju kako je Divac najuren iz partizana, to je bila jedna velika sramota. Evo sada su najurili Grbovica a u njega se kleli. Ostao je mali broj ljudi koji se grcevito bori za fotelje i sve na racun partizana. Onda im posle drzava kriva...

avatar
Pic.usti zamugljao!
Monday, 21.11.2016
00:17

Berica,Danilovica i Vujosevica najurio Presvetli On...Slobodno nastavi niz zasto si stao?!

avatar
Dr_znate_koji
Monday, 21.11.2016
12:58

A koji on? Pekovic? Ja koliko znam on je najurio Vujosevica. Jeste, to je onaj koji nosi grb partizana na svom telu. Posle im drzava kriva...

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 20.11.2016
16:41

Zaboravili svoju legendu, e ovako se tretiraju svoji bivsi igraci i treneri, haos od kluba i Jugoslovenskog Sportskog Drustva! Zato u FK su se setili na rasistu Nikolica i dali mu drugu sansu!!!

avatar
bojanb
Sunday, 20.11.2016
18:32

A koje se vase legende,mislim na oba tvoja kluba iz predgradja

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 21.11.2016
23:40

Ironija od strane Igora, Bojane...

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Monday, 21.11.2016
04:43

Ako vam ne da premijer pare za telefonske smetke, onda imate mnogo para od prodaja zvezde iz cuvene omladinske skole,hahaha!

avatar
Pic.usti zamugljao!
Monday, 21.11.2016
00:19

Covek je rasista,a glavni igraci mu Leonardo i Everton..Sve si u pravu.

avatar
Zerar Depardje
Sunday, 20.11.2016
14:49

treba sam da kaze doso sam da pomognem a ne da ceka da ga mole...

avatar
bokibole
Sunday, 20.11.2016
13:40

A kako da te pozovu???Da traze tvoj broj telefona po Turskoj,jel to?Zeljko Obradovic ima toliko para,da dnevno zaradjuje kao neki kosarkasi za skoro celu sezonu..Kada dodje do dna i u zvezdi i u partizanu skoro sve legende se javljaju,ali kao po pravilu-po novinama i skoro svi kazu-pa ja bih pomogao,ali me nezovu!!!Uzmi majstore,uplati milionce na racun kluba,pa ces time dokazati tvoju neizmernu ljubav prema klubu,zar nisam u pravu?

avatar
Nikola11
Sunday, 20.11.2016
14:30

Nisi!
Te pare je on ZARADIO... Svi mi smo u stanju da olako poklanjamo tudje pare.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 20.11.2016
16:42

Broj bi nasli lako, al nece da potrose da bi ga pozvali, ili nemaju!

avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 20.11.2016
13:13

Stvarno ne znam kako Zeljko moze da pomogne svom timu, da nece mozda da se stampaju njegove majice pa da se od toga nesto zaradi? Ne provociram ali stvarno mi nije jasan.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Sunday, 20.11.2016
12:26

Sta ces im?! Samo sportska prica se fura vec malo vise od godinu dana, ljubav i tolerancija all around us. Cekaj malo, pa ti ono bese trener? I to kakav trener...

avatar
Povratak kralja 45
Sunday, 20.11.2016
12:21

Nisu ga se setili od silnog zahvaljivanja dželatima Partizana.