Legenda hrvatske košarke: "Kao osnovci smo izašli na teren"

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 13. septembar 2015.

  • 20:41

  • Izvor: Sportske.net, index.hr

  • facebook
  • twitter
  • email

Dino Rađa je imao svoj komentar nakon poraza reprezentacije Hrvatske.

Legenda hrvatske košarke:
Reprezentacija Hrvatske nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto su izgubili od Češke sa 21 poenom razlike, a mediji i stručnjaci u ovom sportu su veoma ljuti na igrače i trenera.

Jedan od bivših reprezentativaca Hrvatske, slobodno možemo reći legenda ovog nacionalnog tima, Dino Rađa, imao je šta da kaže nakon utakmice za "Index".

"Najlakše je sada udarati po mrtvom konju. Ljudi, otvorite oči, nije ovo od juče. Mi se sad nešto kao čudimo.

Za ovo danas, ni u najmanjem slučaju nisam očekivao da ćemo izaći na teren kao reprezentacija osnovne škole."

"U prvom poluvremenu nam daju 50 poena, a onda u drugom umesto da uđemo jako, mi ulazimo mlitavo. Sa ovom igrom ne bismo dobili ni žensku reprezentaciju Češke.

Puno stvari u hrvatskoj košarci ne valja već godinama. Riba smrdi od glave.
"

"Vidljivo je da neki likovi u našoj reprezentaciji nisu za košarku, to je definitivno, a mi od takvih likova pravimo zvezde. Jednostavno, današnja košarka ne trpi slabiće, a mi ih imamo previše. Neki će reći da imamo tri NBA igrača, da nam ostatak reprezentacije igra u najboljim evropskim klubovima. Tačno, ali jednako tako je tačno da je nivo i kvalitet NBA drastično pao naspram nekad."

Okrivio je i novinare za neuspeh reprezentacije.

"Uzmimo primer Marija Hezonje. Momak odigra jednu i po utakmicu, pogodi tri trojke i dva puta zakuca i odmah je novi Dražen."

"Ili Dario Šarić. Odigrao je jednu dobru sezonu u Ciboni, no budimo realni, domaća liga je domaća liga. Otišao je u Tursku, a ni tamo nije postao nositelac igre. I onda su naši novinari odmah udarili po Dudi Ivkoviću kako može gušiti takav talenat. Alo, Dražen se rađa jednom u dvesta godina, a nama je svaki igrač koji se malo izdigne iznad proseka novi Dražen."


"Danas se ne radi dovoljno. Nekad, u moje vreme u Jugoplastici, u junu i julu mesecu, kad bismo imali neki odmor, pa svi bismo od reda bili na treninzima, na svoju ruku, a danas ti dođe jedan igrač na trening, dok su drugi na kupanju! Sećam se kako je Božo Maljković, meni i Aramisu Nagliću, branio baskete pre treninga, jer bismo se ubili na basketu jedan na jedan, pa bi takvi došli na trening. Previše je danas tu menadžera, previše love, a malo ljubavi prema košarci", zaključio je Dino Rađa.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari