Lebronu poraz karijere i pojačanje kome se nije nadao, blokbaster trejd Toronta i Memfisa?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 06.02.2019.
08:13
Izvor: Sportske.net

Nikada Lebron nije bio ovako ponižen kao noćas, Lejkersi dobili pojačanje, ali ne ono kojem su se nadali. Hoćemo li videti pravi potres u Kanadi?

AP Photo/Tony Avelar
AP Photo/Tony Avelar

Povezane vesti

Lebron Džejms neće zaboraviti crnu noć u Indijani. Na kraju su njegovi Lejkersi izgubili sa 42 razlike, najgori poraz u karijeri jednog od najboljih igrača svih vremena. Pejsersi su uništili rivala, Bogdanović je ubacio 24 poena, Tarner 22, Janga su dve asistencije delile od tripl-dabla. Indijana je posle povrede i kraja sezone za Oladipa izgubila četiri meča, ali su se oporavili od šoka, sada su u seriji od tri pobede.

Lejkersi su bili nemoćni pred uraganom od 19 trojki Indijana je izjednačila rekord franšize čiji je zaštitni znak Redži Miler jedan od najboljih trojkaša u istoriji.

Dva puta je Lebron gubio sa po 36 razlike u Vašingtonu i San Antoniju, ali ovako ubedljivo nikada. Luk Volton ga je poslao na klupu krajem treće četvrtine kako bi ga sačuvao za sledeći meč u Bostonu.

Seltiksi su u očekivanju klasika sa Lejkersima u četvrtak dobili u Ohaju protiv Klivlenda, Džejson Tejtum je sa 25 poena odmenio Kajrija Irvinga. Gordon Hejvord koji je u ovoj dvorani doživeo horor povredu je ubacio 18 poena, priznao da je bio malo nervozan, ali je ovoga puta teren u "Kviken Loans Areni" napustio na nogama. Ovo je peti trijumf za Kelte, rival slab, samo 11 pobeda za Kavse čitave sezone tri pobede u poslednje 23 utakmice.

Klipersi su dobili u Šarlotu, veoma važan trijumf u režiji Vilijamsa i rovitog Tobijasa Harisa. "Slatki Lu"  je ubacio 31 poen, Haris 34 pogodio odlučujući šut četiri sekunde pre kraja.

Kemba na drugoj strani 32, ali su Hornetsi opet ispod 50%., loše su odigrali poslednji napad Marvin Vilijams je iz teške pozicije bio kratak za tri poena sa sirenom. Bobi i Teo nisu igrali.

Detroit je posle pobede nad Denverom slavio protiv Njujorka, Dramond je nastavio sa odličnim partijama, 17 poena, 16 skokova i 5 blokada za Drea, Pistonsi se odustaju, na devetom su mestu Istoka, pobeda i po iza Majamija, odnosno ispod crte. Za Nikse su debitovali DeAndre Džordan sa 8 poena, Denis Smit Džunior je postigao 25, Ves Metjus 9. Blejk Grifin je ubacio 29 poena, za Njujork ovo je 14 poraz u nizu. već su se navikli.

Toronto je dobio derbi Istoka u Filadelfiji, Kavi Leonard je ubacio 24 poena, na drugoj strani Embid brojao do 37, imao 13 skokova, bez efekta. Utakmica je prošla u glasinama da bi Lovri mogao da bude trejdovan, zajedno sa Valančunasom za Gasola i Konlija, ali je nekadašnja zvezda Vilanove rekla da on ne želi da ide iz Toronta. Videćemo šta će biti od svega, do kraja je još malo, izgleda da od Dejvisa neće biti ništa, ali će, uzgred rečeno Lejkersi dovesti Redžija Buloka iz Detroita koji je noćas bio dobar protiv Njujorka. U toj trampi će na Istok otići Ukrajinac Mihalnjik i pik druge runde drafta.

Vratimo se Lovriju, dao je 17 poena, Filadelfija je njegov grad, uvek se oseća posebno kada igra u zavičaju, majka i prijatelji su na tribinama, pa je pobeda slađa.

Oklahoma je uz 39 poena Pola Džordža tukla Orlando, Vučević je ubacio 17 uz 9 skokova i 5 asistencija, Vestbruk ne nastavio sa tripl-dablovima, ulogu egzekutora je prepustio Džordžu, ali je uz 16 poena, imao isto toliko asistencija i 15 skokova. Istina izgubio je sedam lopti, ali to nije omelo Tander da dobije, tim pre što su sudije imale neuobičajen kriterijum kod prekršaja, Orlandu je suđeno 29 prekršaja. Vestbruk je inače napravio sedam tripl dablova u nizu, izjednačio broj uzastopnih ostvarenja u karijeri. Ove sezone je napravio 20, od ukupno 124. Tokom ovih sedam zaredom, Oklahoma ima skor 6-1.

Majk Konli je možda i na oproštaju od Memfisa ubacio 25 poena u pobedi nad Minesotom, Gasol je odmarao, Džastin Holidej je sa dva bacanja u poslednjoj sekundi presudio rivalu.

Iznenađenje u "Moda Centru" u toj se tvrđavi teško pobeđuje, ali je Majami uspeo i ostao iznad crte za doigravanje. Hasan Vajtsajd je ubacio 28 poena, imao 11 skokova, na drugoj strani MekKolum 33 poena. Vejd je dodao 22 za Majami koji je na pravi način počeo turneju od pet mečeva na Zapadu. Za Blejzerse nije debitovao Rodni Hud koji je stigao iz Klivlenda i juče odradio prvi trening sa novim timom.

Biće u ekipi sutra protiv San Antonija.

Rezultati:

Portland - Majami 108:118
Memfis - Minesota 108:106
Oklahoma - Orlando 132:122
Filadelfija - Toronto 92:105
Šarlot - LA Klipers 115:117
Indijana  - LA Lejkers 136:94
Klivlend - Boston 96:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Thursday, 07.02.2019
02:37

Najbolji Josh uvek. Polako stiže Obrva Duran....

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 06.02.2019
12:18

Curry najbolji svih vremena. ovaj gubitnik igra samo za sebe. videcete na kraju karijere koliko ce prstenova imati Cutty i ekipa.

avatar
deki trbic
Wednesday, 06.02.2019
10:50

Volim kada LBJ izgubi, uvek sastavlja najbolji tim oko sebe da bi uzeo titulu...e cvrc u LAL nece biti toga