LeBronu obećali još jednog superstara, ovo je lista!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 04.07.2018.
19:58
Izvor: Sportske.net

Nakon šamara Golden Stejt Voriorsa, Lejkersi kreću u novu akciju.

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Zadrmalo se tlo u SAD kada su Los Anđeles Lejkersi ozvaničili dolazak LeBrona Džejmsa.

Jedan od najboljih igrača svih vremena i najbolji košarkaš današnjice napustio je Klivlend po drugi put i potpisao četvorogodišnji ugovor težak 154 miliona američkih dolara sa "Jezerašima".

Za njim su put "Grada anđela" krenuli i Džaval Mekgi, Lens Stivenson i Ražon Rondo, Lejkersi su produžili saradnju i sa Koldvel-Poupom, postalo je jasno da spremaju ekipu za najviše domete.

Ipak, ako je prelazak LeBrona u El Ej zadrmao tlo na prostoru Sjedinjenih Država, onda je potez Golden Stejta koji je usledio napravio potpuni zemljotres.

Voriorsi su potpisali DeMarkusa Kazinsa i sada su postali jedini tim koji u svojim redovima ima čak pet Ol-star igrača. Interesantno je da za sada nijedan tim nema ni tri ni četiri igrača Ol-star kalibra.

Sa tim na umu, Lejkersi kreću u poteru za još jednim superstarom.

Otpala je mogućnost da stigne Pol Džordž, on je ostao u Oklahomi, izjavio je da je pre godinu dana hteo da potpiše za Lejkerse, ali da oni u tom trenutku nisu bili spremni za trejd sa Pejsersima, te je PG13 završio kod Vestbruka u redovima Tandera. Sada je potpisao novi ugovor sa "Grmljavinom".

Postojala je i varijanta da Bugi Kazins stigne u paketu sa "Kraljem", ali se jedan od najboljih centara na svetu odlučio da potpiše za "Ratnike", pristao je na "tričavih" pet miliona dolara, kako bi pojačao već najbolji tim u ligi.

Sada je prioritet Los Anđeles Lejkersa as San Antonio Sparsa Kavaj Lenard.

Kavaj Lenard Kawhi Leonard
Foto: EPA/LARRY W. SMITH

Krilni košarkaš i verovatno najbolji defanzivac u ligi, pritom i jedan od najkompletnijih igrača koje je NBA ikada video, rešio je da napusti Grega Popoviča i "Mamuze", brojni timovi poput lešinara već kruže oko "AT&T centra", pokušavaju da pronađu zajednički jezik sa upravom Sparsa i jednog od najboljih igrača u ligi presele u svoje redove.

Čak je i dobro upućeni Vojnarovski preneo da "Kandža" gleda ka "Stejpls centru", ali ostaje da se vidi šta su Lejkersi spremni da ponude za njegove usluge.

Čini se da bi Popovič pristao da ga pusti u LA, ako bi u suprotnom smeru krenuli Kajl Kuzma i Brendon Ingram, dva najperspektivnija pojedinca Lejkersa uz Lonza Bola, kojeg ipak nisu spremni da puste.

Tu nije kraj opcijama za "Jezeraše", koji su naciljali još nekoliko superstarova.

Medžik Džonson i Rob Pelinka navodno razmatraju mogućnost da angažuju i jednog od sledećih NBA zvezda. U pitanju su Dejmijan Lilard, Kevin Lav, DeMar DeRozan, Bredli Bil i Džon Vol.


Kavsi su raspoloženi da saslušaju ponude za Lava, što se tiče Vola i Bila ponude Lejkersa bi morale da budu izuzetno dobre, kako Vošington ima šansu da napravi dobar rezultat sa trenutnim rosterom na Istoku, doveli su i Dvajta Hauarda.

DeRozan bi možda i mogao da napusti Reptorse, dok je trejd sa Trejl Blejzersima za Lilarda malo verovatan, ali ne treba otpisati ni tu mogućnost.

Postoji i priča da će se Lejkersi strpiti jednu sezonu, narednog leta slobodni agenti postaju Klej Tompson, Džimi Batler, DeMarkus Kazins, Mark Gasol, pa i Kavaj Lenard, dok će leta 2019. godine svoje timove moći da napuste i Kajri Irving i Kevin Durent.

Ipak, realnije deluje da će već ovog leta pokušati da dovedu elitno društvo LeBronu Džejmsu, već oslobađaju prostor za još jednog kvalitetnog igrača, Rendl je pušten u Nju Orleans, Ajzea Tomas će najverovatnije u Orlando, Bruk Lopez je izjavio da bi pristao na manju platu ako bi Lejkersi napravili tim dostojan borbe za titulu, dok se očekuje da njihove redove napusti i Luol Deng, za kog je zainteresovana Minesota.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Algebrons
Thursday, 05.07.2018
10:45

Inače, juče se pojavila informacija šta Sparsi traže od Lejkersa za Lenarda - Ingram, Kuzma, Hart i pikovi prve runde u dve uzastopne godine, a to Lejkersi ne žele da daju. Ukoliko se na kraju ipak dogovore i izabace, recimo Ingrama iz trejda, kako će oni naskupiti igrača da trejduju za Bila, Vola, ili Rouzana? Mislite da bi Vašington i Toronto pristali na zamenu Ingram za Bila, recimo, ili Ingram za Rouzana? Teško. Lejkersi nemaju trejd materijala za još dve zvezde, jedina varijanta im je da ovo leto trejduju za jednog (a da to nije Lenard), a da onda sledeće leto pecaju Lenarda kao slobodnog agenta.

avatar
Algebrons
Thursday, 05.07.2018
10:41

Kavaj Lenard jedan od najkompletnijih igrača koje je liga imala? Au, kakva izjava... Za odbranu svaka čast, za šut i atletiku takođe, ali da bi bio jedan od najkompletnijih ikada moraš imadi i vrhunsku kontrolu lopte, te pregled igre, a Kavaj na tom polju nije ni prosečan u trenutnoj ligi, a o ''svih vremena'' i da ne pričamo. Recimo, Pipen, kao neko ko nije bio TOP 5 igrač svoje generacije, bio je kompletniji igrač od Lenarda.

avatar
biTan
Wednesday, 04.07.2018
23:39

Sta znam,ako Lebron zeli da pobedi GSW onda je mogao da potpise neki ugovor sa manje novca,ako je kazins mogao da pristane na 5 m za godinu,mogao je i lebron da se odrekne ove godine,kako bi ovi doveli nekog ol stara...

avatar
MultiMagic
Thursday, 05.07.2018
23:45

Nije uopste bitno koliko je novca uzeo Lebron, igraci mogu da se dovedu putem trejda ili kao slobodni, a ni jedna ni druga opcija ovog leta nisu dobre za Lejkerse, jer kao slobodni agenti su vredeli K.D. i Dzordz, a oni nisu zeleli da dodju, a putem trejda treba da se odreknu minimum 2 mlada talentovana igraca sto Lejkersi normalno nisu spremni. Tako da bi za njih najbolje bilo da sacekaju naredno leto jer ce tada slobodni biti K.D., Tompson, Batler, Kavai, Kazins, tako da ce biti mnogo vise opcija u igri.

avatar
Carina_11303
Wednesday, 04.07.2018
23:17

Izbegli su metak u vidu Dzordza. A Lenard je izjavio da zeli u LA, ako ga ne puste sada, doci ce kao slobodan igrac sledece sezone i San Antonio ce ostati bez icega. Dve stvari izgledaju sigurne a to je da ce i Lonzo i Kuzma ostati u Lejkersima

avatar
Lionel Missy
Wednesday, 04.07.2018
22:43

Kawhi Lenard idealno resenje.

avatar
Stanislav Stanislasic
Wednesday, 04.07.2018
22:30

Neshvatljivo je da svi Srbi ovde navijaju za lakerse, a mrze gsw. A oni pokrali Sacramento Divca i Stojakovica.

avatar
Dmxdux
Thursday, 05.07.2018
19:38

Kralju, ovaj sajt izgleda najviše posjećuju klinci rođeni tu negdje oko te 2002. godine, a i generalno mi Srbi slabo pamtimo. Ja iako gotivim Lebrona, ne pada mi ni pamet da ih gledam zbog te krađe...

avatar
el presidente
Wednesday, 04.07.2018
20:40

Nema se šta čekati, bahate mlakonje iz gsw, treba napasti odmah.Ingram,Hart, Deng izbor 1 runde 2019 i 21, za Kawaija i ako može Paua, par two way ugovora sa nekoliko talenata koji nisu prosli na draftu, iz Euroleague Melli kao Love za siromašne, otkupe Wilbekina iz Turske za back up playa, propalicu Lonza i starog tradeovati za Kembu, tu radi jednakih plata staviti Brook Lopeza i onda da se bore sa ovim Kemba Walker-Kawai Leonard-LeBron-Kuzma-Pau Gasol. Druga petorka Rajon Rondo-Caldwell-Pope-Lance Stephenson- Nicollo Melli-Ivica Zubac. Ostatak rostera rookie Wagner i Mihayluk, Bosh i Korver, Wilbekin, Newman i Caruso.

avatar
MultiMagic
Wednesday, 04.07.2018
20:34

Nema potrebe da dovedu neko ogromno ime, bolje je sacekati sledece leto, tada ce imati novca za verovatno i 2 superstara, Kavai i jos jedan, bilo bi lepo kada bi to bio Tompson ili Batler, i uz ove mlade momke imace odlican tim, kakav bi sigurno imao veliku sansu protiv GSW-a. Ove godine se trebaju zadovoljiti sa doigravanjem, ako izbore drugu rundu a sigurno hoce osim ako ne zaigraju protiv Voriorsa ili Hjustona, odlicno bi bilo i onda ih do leta napuste svi ovi koji su na jednu godinu potpisali plus Luol sto je dosta novca i eto ga prostor za dovodjenje velikih zvezda.

avatar
_Goran_
Wednesday, 04.07.2018
20:25

Medžik je rekao da je Kuzma nedodirljiv, u smislu da ni u kakve trejdove ne ide.

avatar
neba09
Wednesday, 04.07.2018
20:22

Samo ne Kevin Lav...

avatar
mosala1983
Wednesday, 04.07.2018
20:19

Много траже мамузе, превише. Може Инграм само плус неко мање вредан. Штета што центар неки није доведен, барем Хауард.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Wednesday, 04.07.2018
20:08

Bolje Lejkersima da ne daju najbolje mlade igrace za nekog superstara, vec sacekaju sledecu ionako je GS opet favorit. A sledece istice ugovor Poupu i ostalima, ociste platni fond i dovedu Lenarda ili neke druge kao slobodne igrace, plus Dzejms, plus ovi talenti, dovoljno za titulu

avatar
k1b0q1
Wednesday, 04.07.2018
20:27

Ne verujem da ce i ove.godine rizikovati sa cekanjem, vec im se Dzordz obio od glavu, mislim da ne zele da ponove tu gresku.