Lebronovo "50+" predskazanje, Vučević opet za nevericu!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 19.11.2018.
08:35
Izvor: Sportske.net

Lebron Džejms se vratio u Majamiju i učinio ono što radi sa svakom ekipom od početka karijere, zvuči kao predskazanje. Crnogorac jednostavno nezaustavljiv, problemi u šampionskom raju se nastavljaju...

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Nekada je u dresu Majamija Lebron imao problema sa Lensom Stivensonom, sadašnji saigrač ga je provocirao i nervirao, sada mu je ponudio opkladu da meč završi trojkom. Izgubio je, Lebron je meč završio trojkom i po 13. put u karijeri postigao više od 50 poena.

Jasno, on voli da igra u ovom gradu gde je osvojio i titulu, mada od kada je otišao, nikada nije pobedio protiv Hita, četiri poraza sa Kavsima, u stvari sedam, na tri meča nije doduše igrao.

Svejedno, noćas je pokazao da je nezaustavljiv, ubacio je šest trojki, imao fantastičan procenat šuta, jednostavno, što reče Kajl Kuzma, "Samo mu dajte loptu i pomerite se".

Dragić je meč propustio zbog povrede kolena, Vejd je na odmoru zbog rođenja deteta.

Opsednuti statistikom, Amerikanci su došli do neverovatnog podatka, kada Lebron promeni tim, iz Klivlenda u Majami, pa natrag, pa iz Ohaja u Lejkerse prošlog leta, njegov tim uvek ima isti start, 9-7. Zvuči kao predskazanje, tim završi na kraju u borbi za prsten, ali za Lejkerse ove sezone i pored toga što imaju najboljeg igrača na svetu, to zvuči kao nemoguća misija.

Šampion se loše proveo u Teksasu, ponovo su bili bez Karija, nevolje u raju, sukob Grina i Duranta, očigledno posle četiri idilične sezone, stvari sada postaju manje romantične. DeRozan je ubacio 20 poena, Rudi Gej 19, pa su Sparsi na račun Voriorsa prekinuli niz od tri poraza. Oldridž je bio veoma agresivan u šuterski raspoložen posle lošeg perioda, završio je sa 24 poena, 18 skokova. Šampion je, od kada nema Karija (nedostajao je i Grin) izgubio četiri od šest mečeva...



Orlando je utrpao 131 poen Niksima, Nikola Vučević opet sjajan, 28 poena, 10 skokova, 9 asistencija, već smo rekli, Crnogorac igra najbolju košarku u karijeri. Posao je počeo Aron Gordon, dao je 20 od 31 poena u prvoj četvrtini, Medžik je jako startovao, Njujork probao dva puta da se vrati, ali u drugom poluvremenu je domaćin sačuvao pobedu.

Da se vratimo Vučeviću, on u poslednjih šest mečeva ima brojke iz snova, 25.5 poena i blizu 12 skokova. Sinoć je inače Orlando izjednačio rekord franšize u broju postignutih koševa za četvrtinu, ubacili su 44 u prvom periodu.

Kod gostiju Turčin Kanter 21 poen, 19 skokova, Hardevej Džunior je ubacio 32, Trej Burk 31, ali su Niksi primili previše poena, dozvolili rivalu šut od 57%, vrlo je teško dobiti takvu utakmicu.

Vašington je na kolenima, u prestonici se gostio Portlanda, Lilard je postigao 40 poena, Nurkić uz 13, imao 14 skokova i 8 asistencija, Vizardsi su na 5-11, najveće razočaranje sezone. Vašington je bio na -29 u trećoj četvrtini, vratili su se, igrači sa klupe su igrali bolje od startera, ali je rupa bila preduboka...

Na matineu "Grizliji" su prekinuli seriju pobeda "Vukova", nakon što je Batler napustio Minesotu...

Rezultati:

San Antonio - Golden Stejt 104:92
Vašington - Portland 109:119
Orlando - Njujork 131:117
Majami - LA Lejkers 97:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke