Lebronov rekord, Bobijeva partija sezone!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 13.12.2017.
07:59
Izvor: Sportske.net

Marjanović bukvalno sam protiv svih, kada se pogleda igra Detroita. "Kralj" može sve, Bogdanović dvocifren u trijumfu Kingsa. Jokić se vraća večeras, Bjelica propustio i deseti meč u nizu.

EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Kingsi su se na vreme probudili u Arizoni. Gubili su sa pet razlike u poslednjoj četvrtine, ali je Džordž Hil predvodio tim koji je napravio seriju 13:0, okrenuo meč i dobio utakmicu protiv slabog rivala. Sansi su izgubili 9 od poslednjih 11 mečeva, izgubili su dva tri od kada se povredio Devin Buker.

Bogdanović je meč završio sa 10 poena, 5 skokova, 4 asistencije, nije ga služio šut, ali je ubacio dve trojke. Jednu veoma bitnu kada su Kingsi došli do prednosti, na kraju je imao i asistenciju ka Randolfu kojom su se odlepili i priveli stvari kraju.



Nikola Jokić se nije vratio i dalje u tim, ali nije bio potreban Denveru. Nagetsi su lako savladali Pistonse koji su imali užasne procente šuta, ubacili samo 84 poena i lako izgubili meč. Najefikasniji kod domaćina naš Bobi Marjanović. Odigrao je najbolje u sezoni, retko dobija priliku, ali je opet pokazao da bi svakako morao da ima veću minutažu. Bobi je za 13 minuta ubacio 14 poena i imao 5 skokova.Starteri su šutirali 22% i tu je bio kraj svake nade domaćina.



Marjanović je dobio šansu u prvom poluvremenu kada je njegov tim već kasnio 12 poena, doprineo da se Pistonsi vrate u meč, ali svejedno, čim se prva petorka vratila na parket, opet su delovali loše. Na kraju trećeg perioda bilo je +20 za Denver u čijim redovima Džamal Marej je ubacio 28 poena.

Jokić? Prema rečima Majka Melouna mogao bi da se vrati večeras protiv Bostona.

Kavsi su slavili protiv Atlante, Lebron je ubacio 25 poena i imao 17 asistencija, izjednačio rekord karijere kada su u pitanju dodavanja. Klivlend je ubacio 20 trojki, najviše u sezoni, imao 35 timskih asistencija, takođe rekord u ovom šampionatu. Atlanta je pritisla Lebrona, on je otvorio dodavanjima šuteve za ostatak tima i to se obično ovako završi. Houksi imaju skor 6-21, najgori u ligi.

Uzbudljivo je bilo u MSG, Kristaps Porzingsis je sa 37 poena srušio Lejkerse nakon produžetaka. Majkl Bilsi je pogodio najvažniji šut utakmice u produžetku, a i asistirao MekDermotu što je dokrajčilo goste koji su dobili dva meča na turneji u nizu. Lonzo Bol je odigrao odličnu treću četvrtinu, ubacio je 17 poena, ali je stao posle toga.

Bruklin je tukao Vašington koji je i dalje bez Džona Vola, Alen Krabe koji promašuje već duže vreme je pogodio trojku u poslednje minutu, a Vizardsi su upropastili šansu nakon što Satoranski nije uspeo da izvede loptu, pa nisu ni imali priliku da se bore za produžetak.

Kavi Leonard se vratio, "Kandža" je ubacio 13 poena, ali neće baš pamtiti po dobrom debi ove sezone. Sparsi su neočekivano izgubili u Dalasu, Oldridž je ubacio 23 poena, ali je Barea odličnom igrom u drugom poluvremenu prelomio meč na mali broj poena. Ovo je prva pobeda Dalasa nad Sparsima u poslednjih šest mečeva.

Džoel Embid je sa 28 poena, 12 skokova i 8 asistencija odigrao sjajan meč u Minesoti, Siksersi su odneli pobedu nakon produžetka. "Proces" je propustio dva meča, baš mu se igralo, ubacio je sedam poena u produžetku i sa dva bacanja na kraju dotukao "Vukove".

Džimi Batler je postigao rekord u dresu novog kluba, 38 poena, ubacio je dve trojke u finišu, izborio produžetak, ali je ostatak tima loše šutirao, igrali su ukupno sa osam igrača, Bjelica i dalje povređen, propustio je deset mečeva u nizu. Zanimljivo da je Filadelfija napravila 26 grešaka, najviše u sezoni i ipak pobedila.

Rezultati:

Sakramento - Feniks 99:92
Minesota - Filadelfija 112:118 pr.
Dalas - San Antonio 95:89
Bruklin - Vašington 103:98
Njujork - LA Lejkers 113:109 pr.
Detroit - Denver 84:103
Klivlend - Atlanta 123:114

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 13.12.2017
16:28
avatar
Doktor Trax
Wednesday, 13.12.2017
11:16

Bobi bi bio jedan od najefikasnijih, da igra bar po 25 minuta al nikako da covek dobije sansu.