Lebronov "paradoks", najbolje u istoriji NBA, nedovoljno za Lilarda! Sumrak favorita na startu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 19.08.2020.
08:33
Izvor: Sportske.net

Ovo se nije desilo od 2003. noć koja će se pamtiti...

AP Photo/Ashley Landis
AP Photo/Ashley Landis

Povezane vesti

Ovo nije bio dan za lidere Konferencija, Diznijev svet je proizveo novu bajku. Pošto je Nikola Vučević rasturio Baske i Medžik poveo u seriji protiv najboljeg tima regularnog dela, noćas su pali i Lejkersi.

Prvoplasirani tim Zapada je izgubio prvi meč protiv Portlanda, fantastični Demijen Lilard je nastavio seriju, 34 poena, šest trojki, ponovo ključni koševi za vođstvo Portlanda koji se ušunjao u doigravanje nakon odličnih partija na Floridi.

Prvi put od 2003. najbolji timovi Istoka i Zapada su izgubili startne utakmice u plej ofu.

Blejzersi su vodili od starta, Nurkić igrao fantastično, u prvoj četvrtini je sa 10 poena i 10 skokova napravio dabl-dabl.

Favorit se iz -16 vratio u meč, odigrali su odličnu odbranu na Lilardu u poslednjoj četvrtini, mora da im je tako izgledalo.

A onda, tri trojke iz četiri pokušaja, Lilard je pogodio čak i sa pola terena, vratio tim iz Oregona do prednosti. Od tada nije bilo dileme 19:6 do kraja i pobeda od sedam poena. MekKolum je ugradio 21 poen u pobedu, Nurkić završio sa 16 poena i 15 skokova.

Lebron Džejms je po još jednom osnovu ušao u istoriju, ali teško da će ga to zanimati. Na svom debiju za Lejkerse u plej-ofu završio je sa 23 poena, 17 skokova, 16 asistencija, 24. tripl-dabl u plej ofu. On je prvi igrač u istoriji NBA koji je imao 20 poena, 15 skokova i 15 asistencija u plej ofu u jednom meču. Lejkersi su izgubili jer su promašili 11 bacanja, očajno šutirali trojke, Entoni Dejvis je završio sa 28 poena i 11 skokova, Kuzma dodao 14 poena sa klupe.

Hjuston je pokazao snagu u pravom trenutku, otvorili su seriju protiv Oklahome uz 37 poena Hardena, koji je ubacio 6 od ukupno 20 trojki za svoj tim. Očekivao se žešći otpor Tandera, ali su Roketsi pogađali iz svih pozicija, imali raspoloženi tandem sa klupe, Džef Grin i Ben MekLemor su iskombinovali 36 poena.

Kod poraženih Kris Pol na asistenciju od tripl-dabla, 20 poena, 10 skokova, 9 dodavana, Danilo Galinari je brojao do 27, Adams uz 17 poena, imao 12 uhvaćenih loptu, ali više nisu imali raspoloženih igrača.

Majami je otvorio seriju pobedom protiv Indijane, prelomili su u poslednjoj četvrtini. Da su Pejsersi u nevolji videlo se kada je Džimi Batler koji nije baš šuter spolja pogodio dve trojke u nizu, Goran Dragić je kada se lomilo bio sjajan, 14 poena u poslednjoj četvrtini, pa je od neizvesne utakmice Majami ipak uspeo da stigne do bezbedne završnice. Batler je ubacio 28 poena, 10 od poslednjih 12 za svoj tim, Dragić dodao 24, Adebajo 17 poena, 10 skokova, 6 asistencija, 3 blokade (tihi heroj trijumfa).

Kod Indijane, Voren i Brogdon po 22 poena, problem je bila povreda Oladipa, dobio je prst u oko u prvom delu, nije ga bilo na parketu u nastavku.

U prvom meču dana, neverovatni Vučević je šokirao Bakse.





Portland - Lejkersi 100:93
Oklahoma - Hjuston 108:123
Majami - Indijana 113:101
Orlando - Milvoki 122:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke