Lebrone, šta bi? Lejkersi najgore u istoriji, Kokoškov i Sansi čekali poslednju sekundu!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 05.11.2018.
08:07
Izvor: Sportske.net

Ostaće zabeležen crni rekord Lejkersa u noćašnjem duelu. Feniks dobio sa sirenom, Orlando napravio iznenađenje večeri. Filadelfija nastavila sa porazima van svoje dvorane...

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Toronto je odneo pobedu sa Pacifika, Lejkersi su u silnim problemima, na 4-6, a gorak ukus pojačava činjenica da su ih Kanađani dobili i bez Kavija Leonarda.

Briljirao je Serž Ibaka, ubacio je 34 poena, do treće četvrtine nije promašio nijedan šut, 14 pogodaka u nizu. Kanađano su bili na +31 u prvoj četvrtini, rasturili Lejkerse koji su na kraju samo ublažili poraz.

Ovo će samo pojačati pritisak na trenera Voltona, mada je Medžik Džonson rekao da mu je posao siguran do kraja sezone. Lebron je ubacio 18 poena, imao 6 asistencija, ali igrao manje od pola sata, bilo je bespredmetno da se umara u meču koji je izgubljen pre nego što je počeo, u prvoj četvrtini bilo je 42:17 za goste. To je i presuda, ovo je najgora četvrtina u istoriji Lejkersa, to govori više od svega.

Portland je rasturio Minesotu, bilo je +30 za domaćina u Oregonu, uz 19 poena, 12 skokova Jusufa Nurkića. Prednost domaćina je rasla iz minuta u minut, Rouz i Batler nisu igrali za goste koji imaju mnogo problema unutar tima, oseća se i na terenu. Imali su mnogo problema sa ulaskom u reket bekova Blejzersa dali najboljim izvođačima slobodnih bacanja u ligi šansu da 32 puta stanu na liniju penala. Portland koji je odlično startovao 7-3 je dao 28 poena samo iz slobodnih bacanja.

Devin Buker je prelomio u Arizoni, druga pobeda za Sanse u sezoni, i to protiv favorizovanih "Grizlija". Najbolji strelac Feniksa je pogodio u poslednjoj sekundi i prelomio meč u kome su domaći jurili prednost, a Kokoškov je rekao nakon utakmice da je psihološki bilo važno da dobiju meč, iako mnogo toga nije valjalo. Inače, Buker je odigrao celu poslednju četvrtinu sa pet penala, izdržao da zada konačni udarac rivalu. Ubacio je 25 poena, top ruki Ajton dodao 9, ali umao je 8 skokova, 6 asistencija i 2 blokade. Kod  Memfisa, Gasol i Konli su promašivali, a nije pomoglo ni 38 poena rezervista Dilona Bruksa i Šelvina Maka.

Aron Gordon se pobrinuo za veliko iznenađenje u Teksasu, ubacio je 26 poena Sparsima, Vučević je dodao 13, uz 8 skokova, Orlando je zaista nepredvidiv. Ubica velikih, tim koji igra sa mnogo oscilacija, neće daleko stići, oni svakoga mogu da dobiju, ali to u ovakvoj ligi nije dovoljno. Dali su 12 trojki u najboljoj ofanzivnoj partiji sezone, u poslednja tri meča nisu stigli do 100 poena, prekinuta je serija San Antonija od četiri pobede.

Filadelfija je razočarala u Bruklinu, napravili su 28 grešaka, oni su vodeći tim po broju izgubljenih lopti u ligi, u proseku poklanjaju više od 16 po meču. Zbog toga uostalom i start ispod očekivanja, nisu dobili još utakmicu na strani, kao što nisu izgubili ni kod kuće. Netsi ne gledaju poklonu u zube, iz grešaka rivala postigli su 39 poena, Holis-Džeferson je dao 21, LeVert 20, u trećoj četvrtini su ubacili 41 poen, najviše od kada su iz Džerzija došli u Bruklin.

Odahnuo je, makar za trenutak i Vašington, tek druga pobeda u sezoni, dobili su Nikse, Džon Vol je ubacio 26 poena, tek drugi trijumf za tim iz prestonice. Spustili su Nikse na 95 poena, što je sjajno za tim koji je u proseku primao 124 poena do ovog meča. Njujork je inače uspeo da izjednači na 86:86 desetak minuta pre kraja, ali je onda Vašington stegao odbranu i konačno delovao kao ozbiljan tim. Niksi su napravili 20 grešaka, ali oni nisu merilo za Vizardse koji moraju da pobeđuju jače rivale, teže će biti u utorak kada gostuju Mavsima u Teksasu.

U matineu dana, Milvoki je razneo Kingse.

LA Lejkers - Toronto 107:121
Portland - Minesota 111:81
Feniks - Memfis 102:100
San Antonio - Orlando 110:117
Vašington - Njujork 108:95
Milvoki - Sakramento 144:109
Bruklin - Filadelfija 122:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Monday, 05.11.2018
14:10

Bice cupavo vec sada, morace bas da se pomuce za play off. LBJ mora da ima bar 2 superatara da bi nesto uradio...

avatar
Aleksandar Jovancevic
Monday, 05.11.2018
09:31

Od lejkersa se može samo očekivati da odu u plej of,to je realan domet mada i to teško,ne može ljudi samo Lebron da igra.

avatar
Mangus
Monday, 05.11.2018
09:16

Lebron stari. Trebaju mu kvalitetni saigraci da bi nizao rezultate kakve je nekad pravio sam