Lebron pao u trileru, Bogdan u poslednjoj sekundi za pobedu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 07.04.2018.
09:05
Izvor: Sportske.net

Sjajna utakmica u Filadelfiji, Siksersi preskočili Kavse. Na Zapadu ludnica, loše vesti za Denver, Minesota i Nju Orleans ne propuštaju šanse. Naš Bogdanović brži od sirene.

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Džimi Batler se vratio u petorku, Minesota nije propustila šansu, brzo su digli glavu posle poraza u Koloradu. Slavili su na Pacifiku protiv Lejkersa, Džef Tig je ubacio 25 poena, Tauns dodao novi dabl-dabl, 14 poena, 11 skokova, Batler dao 18 koševa. Kompletni "Vukovi" su podigli ritam u nastavku, rasturili Lejkerse u drugom poluvremenu i sada imaju pola pobede više od Denvera (oba tima imaju isti broj poraza).

Inače, Bjelica je ubacio samo tri poena.

Nju Orleans je ostvario očekivanu pobedu u Arizoni. Entoni Dejvis je uz 33 poena imao 11 skokova, Nikola Mirotić sasuo rafal od 31 poena, imao je i 16 skokova u najboljoj partiji od kada je stigao iz Čikaga. Sve je bilo brzo rešeno, u prvoj četvrtini su gosti otišli na +18, a Feniks je dao dosta minuta igračima iz rezervnog tima.

Pelikansi su pobedom skočili na deobu petog mesta sa San Antoniom i Oklahomom, sva tri tima imaju skor 45-34, poraz manje od Minesote i Denvera, pa se ludnica na Zapadu nastavlja.

Sakramento je u režiji Bogdana Bogdanovića dobio u tesnom meču Grizlije od kojih ima pet pobeda više. Srbin je ubacio 8 poena, imao 4 skoka, promašio svih pet šuteva za tri poena. Ali, kada je bilo najvažnije, sekundu pre kraja, Bogdan je ubacio koš odluke!

Toronto je lako slavio protiv Indijane, ostavio Pejserse na 73 poena i potvrdio prvo mesto na Atlantiku, gosti su odigrali jedan od najgorih mečeva u sezoni, imali procenat šuta ispod 30%.

I Majami razmišlja o plej ofu, doživeli su debakl u Njujorku protiv Niksa, Demijen Dotson im je ubacio 30 poena. Pik iz druge runde drafta je odigrao partiju karijere, kod gostiju Dragić najefikasniji sa 15 poena.

Boston je savladao Čikago, Mus Monro je napravio tripl-dabl, najbolja partija od kada je stigao među "Kelte", 19 poena, 11 skokova, 10 asistencija, Džajlen Braun napunio koš "Bikova" do vrha sa 32 poena, ubacio je sedam trojki. Bostonu pobeda ne znači ništa, ostaće drugi čak i da Toronto izgubi sva tri meča do kraja.

U najzanimljivijoj utakmici večeri, Filadelfija je preskočila Kavse. Neverovatan duel Bena Simonsa i Lebrona Džejmsa, po svemu sudeći, ruki godine je uz 27 poena, imao 15 skokova i 13 asistencija, na drugoj strani Lebron 44 poena, po 11 skokova i asistencija.

Videli smo pravi triler, Klivlend je bio na -30 u drugoj četvrtini, vratili su se, Leri Nens Džunior je imao šansu da odvede meč u produžetak. Ipak, nije uspeo iz odbojke, pa je pobeda ostala domaćinu koji je preskočio Klivlend i dokopao se trećeg mesta. Kevin Lov je, uz Lebrona bio jedini igrač gostiju sa dvocifrenim učinkom, kod Siksersa se raspucao iskusni Redik, brojao je do 28. Filadelfija je delovala savrešno u prvom poluvremenu, ali u nastavku je Klivlend podigao glavu. Marko Belineli je bio odličan šesti čovek, možda i prevaga sa 23 poena, ubacio je šest trojki.

U ostalim mečevima bez značaja, Atlanta je iznenadila Vašington koji se sprema za doigravanje, Šarlot je ubacio 137 poena Orlandu, težak poraz Medžika, pogađate Hauard posebno inspirisan, 16 poena, 17 skokova i 4 blokade protiv bivšeg kluba. Detroit je savladao Dalas, ostaće deveti na Istoku bez plej ofa, igrali su produžetak, najefikasniji Redži Džekson sa 24 poena.

LA Lejkers - Minesota 96:113
Feniks - Nju Orleans 103:122
Memfis - Sakramento 93:94
Toronto - Indijana 92:73
Njujork - Majami 122:98
Boston - Čikago 111:104
Vašington - Atlanta 97:103
Klivlend - Filadelfija 132:120
Orlando - Šarlot 100:137
Detroit - Dalas 113:106

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke