LeBron nemoćan protiv maestralnog Vučevića!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 26.11.2018.
00:32
Izvor: Sportske.net

Crnogorski košarkaš glavna figura utakmice u "Stejpls centru", novi poraz Sansa.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Los Anđeles Lejkersi su dočekali Orlando Medžik, na kraju su gosti sa Floride odneli ceo plen, slavili su rezultatom 104:108.

Sjajno su Lejkersi otvorili meč, Kuzma nije mogao da promaši, pa su se brzo odlepili na dvocifrenu prednost, koju su zadržali do kraja perioda (29:19).

Na startu nastavka su se razigrali gosti, ali je onda svoj šou imao LeBron Džejms, pa su "Jezeraši" vratili dvocifrenu prednost.

Ipak, razigrao se nakon toga Nikola Vučević, ubacio je 15 poena za poluvreme, a Orlando je došao na minus od samo jednog poena pred veliki odmor.

Po povratku sa pauze, ekipa Stiva Kliforda predvođena sjajnim Vučevićem ubrzo stiče dvocifrenu prednost, Lejkersi su stali u napadu, nisu imali rešenja za crnogorskog košarkaša i njegove saigrače, ekipa sa Floride je na poslednju pauzu otišla sa 15 poena viška.

Borili su se Lejkersi do samog kraja, poravnali su na 104:104 nakon dva pogođena bacanja Džejmsa, odbranili su dva naredna napada, ali nisu iskoristili svoje prilike, šuteve za tri su promašili Koldvel-Popu i Džejms, potom je Ros doneo prednost gostima, da bi novu trojku promašio popularni Kej Si Pi, a onda je Gordon stavio tačku na ovaj susret.



Zaista maestralna partija centra Orlanda Nikole Vučevića, upisao je 31 poena, 15 skokova i sedam asistencija, kao i tri blokade i dve ukradene lopte.

Pratili su ga Gordon sa 17 poena, Ros sa 16, Avgustin sa 12 poena i devet asistencija, kao i Džonatan Simons sa 10 poena.

LeBron je vodio Lejkerse sa 24 poena i sedam asistencija, ali i šest izgubljenih lopti, pratili su ga Kuzma sa 21 poenom, Ingram sa 17 (5 izgbuljenih), Stivenson je dodao 13, dok je dvocifren sa 12 bio i Mekgi, Bol je imao devet poena i 10 skokova.

Orlando na 50% sa skorom 10-10, Lejkersi imaju 11 pobeda (11-8).

Finiks Detroit Holms Dramond
Foto: Beta/AP Photo/Carlos Osorio

U drugom večerašnjem susretu, Finiks Sansi našeg Igora Kokoškova su doživeli novi poraz. Ovoga puta je od njih bio bolji Detroit, koji je u svojoj dvorani slavio sa 118:107.

Bili su Sansi ravnopravan protivnik sve do poslednje deonice, kada su Pistonsi preuzeli stvari u svoje ruke, za šest minuta su napravili seriju 20-7 i tako prelomili meč u svoju korist.

Pobednički sastav su predvodili Redži Džekson (8as) i Andre Dramond (16sk) sa po 19 poena, odličan je bio i Blejk Grifin sa 16 poena i 11 asistencija, dok su dvocifren učinak imali i Gelovej (15p), Stenli Džonson (14p) i Redži Bulok (13p).

Kokoškov ima velikih problema i sa povredama, pa je tako večeras koristio samo devet igrača u rotaciji, istakao se sjajni Devin Buker sa 37 poena, dok je odličan bio i ruki Deandre Ejton sa 25 poena i 12 skokova.

Njih su pratili Kroford sa 12 poena, kao i Džoš Džekson i Rašan Holms sa po 10 poena.

Pistonsi su upisali desetu pobedu ove sezone (10-7) i na petom su mestu Istoka, dok je Finiks na začelju zapadne konferencije sa samo četiri trijumfa (4-15).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke