Lebron natovario Klivlend na leđa, Bjelica dobar, "Vukovi" ne grizu! Umesto "grmljavine", džez!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 19.04.2018.
08:02
Izvor: Sportske.net

Veče obeležio "Kralj", pitanje je može li sve sam. Hjuston lako protiv Minesote, Bjelica dobar, Harden užasan. Brejk u Oklahomi...

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Lebron Džejms nije imao puno izbora. Za razliku od prve utakmice od početka je preuzeo stvari u svoje ruke, ubacio 16 poena na startu za Klivlend, završio prvu četvrtinu sa 20 poena.

Na kraju 46, uz samo sedam promašaja, imao je 12 skokova i 5 asistencija. I to je jedva bilo dovoljno da Kavsi izjednače seriju na 1:1 protiv Indijane.

Lebron je najbolji košarkaš današnjice, u to nema baš nikakve sumnje, ali može li da ponavlja herojstva iz večeri u veče, to je pitanje. Jer, nije imao baš mnogo pomoći. Kevin Louv je ubacio 15 poena, povredio prst, ali prvi pregledi pokazuju da nije opasno.

Kod Pejsera, Oladipo 22, Turner 18, Indijana ima jedan brejk, serija se seli pred njihovu publiku, ako ovako budu igrali kao u prva dva meča nisu bez šansi da nokautiraju Lebrona i Klivlend i prođu u polufinale.

Hjuston nije imao nikakvih problema protiv Minesote. Kris Pol je vodio najbolji tim regularne sezone sa 27 poena, Džerald Grin je dodao 21 poen i imao 12 skokova. Za razliku od prve utakmice, nije bilo neizvesnosti, ni pored očajnog Hardena. "Bradonja" je završio sa 12 poena, šutem 2 od 18, pogodio je jednu trojku, imao 7 asistencija. Ali i bez njega, Hjuston je delovao kao mnogo bolja ekipa, u Mineapolis nose 2:0. Nemanja Bjelica najbolji u redovima "Vukova" 16 poena, 8 skokova, Tauns opet užasan 5 poena, 10 skokova, očajno igra seriju.

Juta je uspela da napravi brejk, Oklahoma je naišla na tvrd orah, Vestbruk je ubacio 19 poena, imao 13 asistencija i 9 skokova, ali Pol Džordž sa 18 poena i 10 skokova nije bio faktor kao u prvom meču, imao je loš šut, on i Melo Entoni su ukupno pogodili 12 od 39 lopti. Kada to pretvorire u procente, Tander je bio na 40% šuta, 31.4% za trojke, Juta takvu priliku nije ispustila.

Donovan Mičel je brojao do 28, Riki Rubio komandovao sa 22 poena, 9 asistencija i 7 skokova, Derik Fejvors je ubacio 20, uz 16 skokova. "Džezeri" su imali previše raspoloženih igrača za Oklahomu, u poslednjoj četvrtini Mičel nezaustavljiv, 13 poena, Juta je pokazala karakter pošto je dozvolila Oklahomi seriju 19:0 u trećoj četvrtini. Oklahoma je imala problem zbog ranih penala Adamsa, bez Novozelanđanina u reketu, posao Gobertu i Fejvorsu je bio značajno olakšan.

Čeka nas sjajna serija, u to nema nikakve sumnje, u petak se nastavlja, u Juti.

Rezultati:

Hjuston - Minesota 102:82 (2:0)
Oklahoma - Juta 95:102 (1:1)
Klivlend - Indijana 100:97 (1:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke