Lebron iskalio bes, Novicki dobio "naslednika", "Jednooki" srušio Kliperse!

Autor: Boris Jovanović
utorak 11.11.2014.
08:53
Izvor: Sportske.net

Lebron je bio dužan navijačima Kavsa, pa su stradali Pelikansi. Denis Šreder krenuo stopama svog zemljaka Novickog, Leonardu jedno oko dovoljno za Kliperse. Niksi po običaju beznadežni, Hibert nosio Indijanu na leđima protiv Jute!

Beta/AP Photo/Mark Duncan
Beta/AP Photo/Mark Duncan

Povezane vesti

Lebron je silno želeo da se vrati u Klivlend sa zapadne turneje, razlog je loše otvaranje sezone pred svojim navijačima. Daleko od toga da je bio na svom nivou ove sezone i na mini turneji, ali je sve naplatio Pelikansima prošle noći. "Kralj Džejms" je napravio tripl-dabl, ubacio 32 poena, imao 12 skokova i 10 asistencije. Kajri Irving je 27 od 32 poena postigao u nastavku, pa su Kavsi sada na 3-3. Lov je, ne zaboravimo, ubacio šest trojki, ukupno 22 poena, velika Klivlendova trojka je pokazala za šta bi mogla da bude sposobna kada se uigraju.

Podsetimo, na otvaranju sezone su Kavsi poraženi kod kuće od Niksa, Lebron je bio očajan, uz loš šut izgubio je tada i osam lopti.

Kod Nju Orleansa, Entoni Dejvis 27 poena, imao je i 14 skokova.

Derik Rouz se vratio na parket nakon utakmice pauze, Bulsi su opravdali ulogu favorita protiv Detroita. Njihov lider je ubacio 24 poena, proveo na parketu 32 minuta, najviše u sezoni. Muči ga zglob, propustio je 4 od 5 prethodnih utakmica od starta. Gasol i Noa su dominirali pod koševima, ukupno su imali 30 poena i 29 skokova, pa Detroitova talentovana centarska linija nije mogla da parira. Kod Pistonsa Džoš Smit 19 poena, 11 skokova.

Niksi po starom, peti poraz u nizu. Ovoga puta u "Velikoj jabuci" gostila se Atlanta, Houksi su predvođeni Milsapom, slavili u MSG, a obratite pažnju na Denisa Šredera. Momak iz Nemačke je ponovo bio odličan, ubacio je 14 poena, serijom u finišu prelomio utakmicu. Radi se o momku čiji je otac Nemac, majka iz Gambije i važi za jednog od najtalentovanijih evropskih igrača koji je u ovoj deceniji stigao u NBA.

Dodajmo da je Pero Antić ubacio 5 poena.

Indijana je prekinula seriju od 6 poraza i to bez nekolicine povređenih. Sve je visilo na Roju Hibertu, ubacio je 29 poena pa su Pejkersi preživeli gostovanje nepredvidive Jute.

U derbiju Zapada, San Antonio je preplivao Pacifik, slavili su u Los Anđelesu Leonard je ubacio 26 poena i to, kako u Americi kažu bez jednog oka. Sjajni košarkaš je tri nedelje bio van stroja zbog opasne infekcije oka, kaže da još ne vidi dobro, ali mu to nije smetalo da razbije Kliperse. Dankan je dodao 18 poena, Parker se razigrao u poslednjoj četvrtini, tada su i presudili domaćima, serijom 14-3. Manu, Dankan i Đinobili su tako stigli do 500. pobede zajedno u NBA i ispred njih je samo velika trojka Bostona, Bird, Mek Hejl, Periš, koji su dobili zajedno 450 utakmica.

Kod Klipersa je Grifin ubacio 23 ponena, imao 10 skokova, njegov tim je bio na +7 nekih šest minuta do kraja, ali su onda popustili pred naletom Teksašana.

Njujork - Atlanta 85:91
Klivlend - Nju Orleans 118:111
Indijana - Juta 97:86
Čikago - Detroit 102:91
Klipersi - San Antonio 85:89

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lakipfc
Tuesday, 11.11.2014
10:30

Gledao sam San Antonio jutro i opasno igraju,imaju najlepse izradjene akcije posle tajm-auta,momci ne posustaju...