Lazić: "Moramo da neutrališemo spoljnu liniju"

Autor: Beta Beta
četvrtak 04.01.2018.
16:20
Izvor: Beta

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić ocenio je danas da će predstojeću utakmicu protiv Žalgirisa odlučiti igra u odbrani i dodao da crveno-beli moraju da zaustave "opasnu spoljnu liniju" litvanskog tima.

aba-liga.com/Željko Bakšaj, Goran Laušić & Domagoj Vranar
aba-liga.com/Željko Bakšaj, Goran Laušić & Domagoj Vranar

Povezane vesti

"U petak nastavljamo sa žestokim ritmom utakmica. Oni su sjajna ekipa koja je pokazala dosta ove sezone. Igraju čvrstu i pametnu košarku i to smo osetili u prvoj utakmici Evrolige ove sezone kada smo igrali sa njima. Mi ćemo našu šansu tražiti kroz našu igru, naše sisteme uz pomoć publike. Imaju dosta dobrih igrača na spoljnim pozicijama. Utakmicu će odlučiti odbrana, a mi ćemo timski dati sve od sebe da neutrališemo njihove opasne bekove", rekao je Lazić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Zvezda će sutra dočekati Žalgiris u 16. kolu Evrolige. Litvanski tim je u seriji od pet uzastopnih pobeda i trenutno se nalazi na deobi trećeg mesta.

Crveno-beli su na gostovanju u Kaunasu u prvom kolu imali šut za pobedu, koji nije pogodio Tejlor Ročesti.

"Sećam se tog šuta i dalje... Ali prošlog nikada nije donela pobedu u košarkaškoj utakmici", rekao je Ročesti uz osmeh.

"Žalgiris ima veoma dobar tim i oni su to već dokazali u Evroligi. Reklo bi se da imaju veoma dobru hemiju u timu. Mi se nećemo fokusirati na jednog ili dva igrača, mislićemo na ceo njihov tim. Žalgiris je u sjajnoj seriji pobeda... Dobro smo trenirali, a sutra ćemo igrati u našoj dvorani. To će biti naša prednost jer volimo našu publiku koja nam daje energiju", rekao je Ročesti.

Utakmica između Crvene zvezde i Žalgirisa igraće se sutra od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke