"Lavice" kreću u borbu za Tokio, Marina Maljković saopštila spisak!

Autor: Beta Beta
petak 31.01.2020.
15:49
Izvor: Beta

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je danas spisak igračica za predstojeći Olimpijski kvalifikacioni turnir.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZICDS/
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZICDS/

Povezane vesti

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre će se igrati od 6. do 9. februara igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Na spisku selektorke Marine Maljković nalazi se 16 igračica: Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Miljana Bojović, Jovana Nogić, Snežana Bogićević, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović, Maja Škorić i Tina Krajišnik.

Košarkašice će u Beograd pristizati po završetku klupskih obaveza, a ekipa će biti kompletirana u nedelju.

"Sve smo jedva dočekale ovo okupljanje. Svakom se radujemo, ali ovo je nešto posebno, jer ćemo imati priliku da pred našom publikom obezbedimo prolazak na Olimpijske igre", rekla je kapiten reprezentacije Jelena Bruks, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Košarkašice Srbije će prvu utakmicu igrati u četvrtak, 6. februara, protiv Sjedinjenih Američkih Država od 20.00.

U subotu, 8. februara u 17.00 protivnik će im biti Nigerija, a u nedelju u isto vreme Srbija će odmeriti snage sa selekcijom Mozambika.

"Očekuje nas izuzetno težak turnir. Nijednu ekipu ne smemo potceniti, pošto sve dolaze sa istim ciljem", rekla je Bruks.

Ona je navela da nacionalni tim neće imati mnogo vremena za pripremu i da je zato potrebna puna koncentracija "za mnogo informacija i detalja u narednih nekoliko dana".

"Neće biti nimalo lako, ali to je borba za Olimpijske igre i ne može biti drugačije", zaključila je Bruks.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće dve najbolje plasirane ekipe uz Amerikanke, koje su se kao vladajuće svetske šampionke već kvalifikovale u Tokio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke