Laso: "Zvezda zaslužuje veliko poštovanje"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.11.2017.
18:34
Izvor: Sportske.net

Strateg madridskog Reala Pablo Laso rekao je da Crvena zvezda mt:s zaslužuje veliko poštovanje, kao i da će tim Dušana Alimpijevića biti dodatno motivisan da u Madridu prekine negativan niz.

Epa/Jim Hollander
Epa/Jim Hollander

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije u petak gostuje ekipi madridskog Reala u okviru 10. kola elitnog klupskog takmičenja. Biće to susret jednog od favorita za osvajanje trofeja i trenutno poslednjeplasirane ekipe Evrolige.

Trener Real Madrida Pablo Laso kazao je da je njegova ekipa iskoristila pauzu na najbolji mogući način i otkrio na koje igrače neće moći da računa zbog povreda.

"Znamo da nas čekaju dve teške utakmice kod kuće ove nedelje. Dvanaestorica igrača koji su trenirali su oni koji će igrati. Što se tiče povređenih, Tejlor nije trenirao cele nedelje, dok se Rendolf još uvek oporavlja od povrede stopala. Ostale povrede su dugoročne", rekao je Laso.

Veliki problem za Real Madrid predstavlja odsustvo našeg Ognjena Kuzmića i Meksikanca Gustava Ajona. Kadrovski problemi uslovili su niz slabih rezultata u Evroligi ali i Zvezda ima problema sa formom.

"Zvezda je zahtevan tim, igraju fizičku košarku i imaju kvalitetne igrače. Dobili su gomilu utakmica u ovakvoj Evroligi ali dolaze iz negativnog niza zbog čega će biti dodatno motivisani", kazao je Laso.

Trener Real Madrida apostrofirao je značaj najboljih pojedinaca u Zvezdinom timu i istakao da crveno-beli zaslužuju maksimalan respekt.

"Mogu da poentiraju preko Ročestija, Feldina, Bjelice ili Antića, a na svim pozicijama imaju kvalitetne igrače kao što su Lazić ili Dangubić. Zvezda je dobro vođena i teško ju je savladati. Zaslužuju veliko poštovanje. Nadamo se da ćemo odigrati dobro uz pomoć naših navijača", zaključio je Laso.

Utakmica 10. kola Evrolige između Real Madrida i Crvene zvezde mt:s igra se u petak, 1. decembra od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke