Laso oduševljen prvom pobedom u "Pioniru", a šta je rekao za Kuzmića?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 30.03.2018.
21:25
Izvor: Sportske.net

Pablo Laso je bio veoma raspoložen nakon meča, a evo šta je imao da kaže o ovoj utakmici, ali i o Ognjenu Kuzmiću.

Epa/Jim Hollander
Epa/Jim Hollander

Povezane vesti

Pablo Laso bio je jako srećan posle pobede Real Madrida, svoje prve trenerske u dvorani Aleksandar Nikolić, ponovo ocenivši da je Beograd košarkaški grad.

Real je večeras pobedio 82:79 trojkom Luke Dončića u poslednjim sekundama meča, čime se revanširao Zvezdi za isti takav poraz u Madridu u decembru.

"Obe utakmice su bile teške. Prvo, čestitam mojim igračima. Znali smo da će biti teška utakmica, bez obzira što Zvezda nema šanse za plej-of. Ovde je uvek teško igrati, štaviše, ovo je moja prva pobeda u ovoj hali. Dobro smo počeli utakmicu, bili smo koncentrisani i fokusirani. Imali smo prednost, ali bilo je teško igrati protiv njihovih plejeva. Gubili smo kontrolu kod otvorenih šuteva i gubili smo lopte, čime smo im omogućili da se vrate u igru. Znali smo da će biti teško, ostali smo koncentrisani, vratili smo se, imali smo otvorene šuteve i na kraju je odlučio jedan šut, iako je delovalo da je Zvezda uzela inicijativu. Luka je pogodio i doneo nam je pobedu, ali Pero je u Madridu pogodio trojku za pobedu, tako da je to – to. Čestitam mojim igračima na pobedi", rekao je Laso.

Kako se osećate posle prve pobede u Pioniru?

"Beograd je košarkaški grad. Volim da igram ovde, u ovoj atmosferi, ali više od svga volim da pobeđujem. Jako sam srećan, jer znamo koliko je teško ovde igrati pred ovakvim navijačima. Mnogo se radujem zbog pobede. Jedna od prvih utakmica kao trenera Reala bila je ovde protiv Partizana, to smo izgubili. Imam pobedu u Areni, ali ovde ne. Imali smo ovde mnogo velikih utakmica, ali nikada nismo pobedili", rekao je Laso.

Posle pobede Žalgirisa i poraza Olimpijakosa, kako vidite rasplet u poslednjem kolu?

"Sve što mogu da kažem jeste da moramo da pobedimo u poslednjem kolu", kratko je rekao trener.

Kako teče oporavak Kuzmića?

"Kuzmić je vrlo dobro, a mislim da će biti spreman za leto. Neće se vraćati ove sezone", rekao je Laso.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke