Laso: "Malo ko je verovao u nas. Sada želim i treću pobedu u Beogradu"

Autor: Pavle Knežević
subota 19.05.2018.
00:09
Izvor: Sportske.net

Laso vezao pobede u Beogradu, gradu košarke, a sada se nada i trećoj u nizu. Otkrio kakav je Kuzmanovićev status.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Trener Reala Pablo Laso bio je jako ponosan na svoj tim i igrače koji su večeras pobedili CSKA i plasirali se u finale Evrolige. Ovo je treneru bila tek druga pobeda u Beogradu, a prvu je ostvario ove godine protiv Crvene zvezde. Nada se da će uskoro i treća u nizu.

"Čestitam mojim igračima na zaista velikoj pobedi. Kada igrate protiv CSKA, morate da uradite mnogo toga dobrog da biste pobedili. Prva četvrtina nije bila toliko dobra jer smo promašivali. Oni su uhvatili ritam, ali smo mi rotacijom u drugoj četvrtini uspeli da se vratimo.

Kao što sam rekao, držali smo se plana. Drugo poluvreme nam je bilo jako, jako dobro. Dominirali smo u svim situacijama, šteta što smo promašili 16 bacanja. Stvarali smo šanse, imali smo otvorene šuteve. Jako sam srećan jer su moji igrači uspeli da pobede u ovoj utakmici
", rekao je Laso.

Real je večeras slavio sa 92:83 i tako izborio plasman u finale protiv Fenerbahčea. Madriđani su tokom cele sezone imali probleme sa povredama i nisu važili za favorite za plasman na "fajnal for".

"Imali smo tešku godinu od početka. Za nas je godina recimo počela kada je Ljulj u avgustu slomio koleno. Svi igrači su istupili, a imamo momke koji prvi put igraju Evroligu, kao što su Tavares ili Dončić, o tome niko ne priča. Mislim stvarno tim čini jačim to što svako zna svoj posao i svako je spreman.

Sve te teškoće su nas unapredile i zbližile. To je kao u životu: kad imate problem, možete da padnete ili možete da se borite. Imamo sjajan tim, sastavljen od sjajnih momaka i nijedan od njih neće biti pobednik, nego će tim biti pobednik. U decembru niko nije mislio da će Real igrati finale, ali eto nas
", rekao je Laso.

Krenulo vas je sa pobedama u Berogradu. Ove godine ste zabeležili tek prvu ovde, a sada i drugu. Možete li još jednu?

"Istina je da je ove godine bila prva pobeda u Beogradu, sad da vidimo da li mogu još jednu da ostvarim. Ako uspem, zaboraviću na sve ostale. Imam toliko mnogo poštovanja za ovu zemlju i ovaj grad. Drago mi je što kad se svi budu sećali ovog finala, sećaće se Reala i Fenera. To mi je posebno drago, jer je ovo grad košarke, nadam se da će se sećati da je Real bio šampion", rekao je Laso.

Kad ste već tu, kakva je budućnost Ognjena Kuzmića u Realu?

"Volimo Kuza. Trčao je sa nama, radio je vežbe juče sa nama, bio je tu. Za nas je Kuz važan kao i svi drugi igrači. Cela organizacija je srećna sa njim, volimo ga i mislimo da ima budućnost u klubu", rekao je Laso.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke