Laso: "Hteo sam da ubijem Željka"

Autor: Beta Beta
subota 19.05.2018.
14:58
Izvor: Beta

Trener Reala je ispričao zanimljivo anegdotu posle plasmana njegove ekipe u finale Evrolige.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Trener košarkaša Real Madrida Pablo Laso rekao je danas da je njegova ekipa do finala Evrolige došla pre svega zahvaljujući što ima veliki timski duh i poseduje veliko srce.

"Kada kažete da igrate velikim srcem, ne mislite samo na jednu utakmicu. To je nešto što se postiže napornim radom i trudom tokom cele sezone. Moji igrači to imaju, zato su sada i ovde. Ne kažem da drugi timovi igraju bez srca, ali svi timovi koje su ovde moraju da imaju veliko srce i timski duh koji nas je doveo do ovde. Ponosan sam na svoj tim i igrače", rekao je Laso novinarima u Beogradskoj areni.

Real Madrid će sutra u finalu Evrolige igrati protiv Fenerbahčea koji s klupe predvodi Željko Obradović, nekadašnji trener Lasa u kraljevskom klubu.Na pitanje novinara šta je naučio od Željka Obradovića, on se dosetio jedne anegdote koja mu isprva nije izgledala previše jasno i bitno.

"Teško je izdvojiti samo jednu stvar koju sam naučio od Željka. To je bilo učenje iz dana u dan, učenje stvari koje naizgled izgledaju glupo, ali na kraju 'rade'. Od prvog dana kada sam stigao u Real, te dve godine sam učio svakodnevno. Imali smo sjajan tim, nismo imali sreće da Željko ostane još malo duže, jer smo mogli da napravimo više i osvojimo više za nekoliko godina. Imao sam sreću da radim s njim i kada pogledate unazad, mnoge stvari koje sam naučio tada koristim kao trener", rekao je Laso.

"Uvek pamtim utakmicu koju smo pobedili u Kupu kupova, bila je skoro gotova, vodili smo 11 poena na dva minuta do kraja. Ja sam je odigrao jako dobro tada... Imao sam loptu, bio je toj moj trenutak, trebalo je prenesem loptu na drugu polovinu, a Željko me je sklonio sa strane i rekao 'Pablo, dosta je bilo, vreme je da odmoriš'. Hteo sam da ga ubijem, ali bio je u pravu. Rekao mi je 'Pablo, završio si posao i gotovo za danas'. Posle sam shvatio da je bio u pravu", dodao je Laso kroz osmeh.

On je rekao da je svestan da će Fenerbahče imati podršku kao da igra na domaćem terenu, ali je dodao da je njegova ekipa spremna za to.

"Koliko ima kilometara od Istanbula do ovde, a koliko od Madrida? Teži je put, Fenebahče ima navijače uz sebe i to je normalno kada se pogleda kilometraža. Ipak, na kraju će biti 'pet na pet' na terenu. Voleli bismo da imamo više navijača, ali imamo mnogo ljudi koji nas podržavaju, uz nas nas cele godine, znamo da ćemo sutra igrati u teškoj atmosferi za nas, ali navikli smo na to", rekao je trener kraljevskog kluba.

Na pitanje novinara da prokmentariše igre Luke Dončića, on je kazao da mu je "potpuno normalno" na kom je nivou, ali i da se može očekivati u potpunsoti drugačije izdanje Slovenca nego prošle godine u finalu.

"On je sa nama od 15, 16. godine, igrao je u prvom timu. Prošlogodišni F4 mu je bio prvi u karijeri i bio je sav zbunjen 'Vau, kako je ovo divno', ali sada je zreliji i ono što radi za njega, to je vreme. Razvija se kao igrač i kada govorite o tom razvoju govorite o boljem dodavanju, odbrani, a Luka jednu stvar zna - bio je prošle godine zbunjen, zblanut, a sada zna šta je ulog. To se dobija sa iskustvom", rekao je Laso.

Košarkaš Reala Rudi Fernandes rekao je da njegova ekipa spremna za sturašnje finale Evrolige.

"Kao što je rekao trener, ovo finale je sjajna prilika za nas. Ovo je kruna sezone posle teške sezone koja je obeležena povredama. Sada smo tu i imamo priliku da dobijemo jednu od najboljih ekipa Evrope. Verujem da možemo da odigramo kao juče", rekao je Fernandes.

Finalna utakmica Evrolige izmedju Real Madrida i Fenerbahčea igra se sutra od 20.00 u Beogradskoj areni. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Saturday, 19.05.2018
16:27

Obradović je šezdeseto godište, ima 58 godina, mlađi je od Vujoševića, na primer. Nadam se da će trenersku karijeru završiti tamo gde je i počeo, bio bi red, ali ima do toga još dosta vremena.

avatar
JAKOBREEE
Saturday, 19.05.2018
15:13

Sve vise vidim i kontam da kako vreme prolazi bog te mazo, pa Zoc je trenirao svojevremeno 90% trenera koji su sada treneri u Evroligi...auuu! Svi od njega ucili a covek bukvalno od pola njih i mladji. Apsolutni kralj kraljeva. Samo pogledajte..o njemu se prica u superlativima od strane svakog uspesnog trenera i kao da ima 100 godina i da je covek izmislio kosarku. Evo na primer na final foru sada njegovi ucenici i igraci su bili i Laso i Jasikevicus i Itudis :) Svaka cast.