''Laku noć, ABA ligo...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.09.2020.
23:49
Izvor: Sportske.net

Šta ovo treba da znači?

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Ulazimo u kraj septembra, evropska takmičenja već počinju za par dana, a kada je ABA liga u pitanju, neizvesnost je sve veća.

Sutra je trebalo da se održi nova sednica Skupštine ABA lige, na kojoj se očekivao dogovor oko uslova pod kojima bi nova sezona mogla da započne, ali od toga neće biti ništa.

Zbog toga što i dalje postoje neslaganja čije se rešenje ne vidi, dosadašnji predsednik lige Domagoj Čavlović je uputio dopis klubovima, gde je konstatovao da nema smisla održavati sednicu u ovakvim okolnostima.

''Poštovani svi, u najboljoj nameri i uz puno razgovora sa pojedinim klubovima koji su me uveravali da sazivanje Skuštine ima smisla, to sam uz odobravanje svih i napravio uz napomenu da je sazvana u kratkom roku i da vredi ukoliko se svi slažu sa sazivanjem.

Nakon pojedinih dopisa, jasno je da se nastavlja sa ucenama od strane nekih, te da sam ja lično kao predstavnik KK Cibona prevaren i izigran obećanjima koje sam dobio, da je svima prvenstveno u interesu da liga počne i da svi želimo da je igramo.

Bez dizanja iznad ličnih interesa i sagledavanja šire slike, što bi trebalo biti opstanak lige po svaku cenu, nema smisla ni sutrašnja Skupština kao ni što dosadašnji sastanci nisu urodili plodom.

Zbog svega navedenog, smatram da sutrašnja Skupština nije potrebno da se održi. Laku noć svima i laku noć ABA liga'', navodi se u Čavlovićevom dopisu.
-
baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Friday, 25.09.2020
07:53

Znaci sad robujemo Ostojinim kompleksima. Kad nas izbace i iz EL i EK, plakacemo za ABA kakva god da je. I imati do 200 gledalaca na utakmicama nase lige. A ovi sto srbuju i kukaju za nasom ligom, samo neka mi kazu kada su bili na utakmici npr. Tamisa? Licemerstvo.

avatar
paok
Friday, 25.09.2020
14:37

A sto Ostojinim kompleksima. Sto ne priznate da imate 2 kluba u ligi. Ovako se pravite kao Fmp i Zvezdu ne o vodi isti covek.

avatar
Man united
Saturday, 26.09.2020
06:56

Имали смо и досад, па то никоме није сметало.

avatar
Real/Partizan
Friday, 25.09.2020
02:18

Nadam se da se nece obistniti i da ce se liga igrati.. Jednostavno nije fer, nije moralno niti eticki da budu dva kluba koja imaju istog gazdu, ili izbacite jedan klub ili drugi i tjt..

avatar
Alexander Stonsky
Friday, 25.09.2020
02:09

Velika prilika za srpsku košarku kojaje nažalost zarobljena prisustvom raznih Čovića i Ostoja. Depolitizacija košarke i sporta uopšte i ulaganje u domaće lige. Jedini spas srpskog sporta.

avatar
Man united
Friday, 25.09.2020
19:42

Кад изгубимо места у ЕЛ и у ЕК, не знам да ли ћеш причати о 'спасу српског спорта'.

avatar
crno-crveno
Friday, 25.09.2020
01:49

Ja me znam sto evro liga ne uzme aba ligu pod svoje?

I onako je to vid takmicenja gde je glavna nagrada ucesce u evro ligi.

Onda nebi vise bilo ni previranja krvata srba crnogoraca itd.

avatar
ViniciusJR
Friday, 25.09.2020
00:21

Zalosno ali i ocekivano. ABA je postala poligon za izlecenje kompleksa pojedinih celinih ljudi iz par klubova i ako je vec tako, ako ne postoji neko ko moze ligu da stavi iznad toga onda i ne treba da postoji. Mnogi su trazili, ajde bas da vidimo sad te domace lige po regionu, da vidimo ko ce to gledati, ko ce to igrati. Na ovim prostorima su budale znale napraviti frku u svemu i unistiti sve sto je dobro, evo dosla je na red i ova liga. Tacno da je srece, da ne daju ni u EK mesto ovim prostorima, da se skroz ugasi kosarka, za drugo i nismo.

avatar
siroliver
Friday, 25.09.2020
01:01

Svaka cast na komentaru. Slazem se skroz.

avatar
siroliver
Friday, 25.09.2020
01:01

Svaka cast na komentaru. Slazem se skroz.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 24.09.2020
23:52

Laku noc i moje saucesce.