''L'Ekip'' Francuzima predstavio ''živu trenersku legendu'' - Duška Vujoševića!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.02.2016.
17:27
Izvor: Sportske.net

Uticajni francuski L'Ekip posvetio je veliku pažnju trofejnom treneru Partizana koji odnedavno vodi ekipu Limoža i to veoma uspešno. Očigledno, ''Dulemanija'' u Francuskoj se nastavlja.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Duško Vujošević je već na svom debiju na klupi Limoža (pobeda u Valensiji 92:72) potvrdio da mu neće trebati mnogo vremena da čuveni francuski košarkaški klub trgne iz letargije u koju je upao tokom aktuelne sezone.

Usledile su još dve ubedljive pobede - ponovo nad Valensijom u Evrokupu (82:67), a onda i u domaćem šampionatu protiv Avra (86:67).

Iz meča u meč, euforija oko Duška Vujoševića u Limožu je postajala sve veća, pa je i tiražni L'Ekip iskusnom stručnjaku posvetio veliku pažnju.

U tekstu novinarke Lilijan Trevisan, pod naslovom ''Limož: Dule nije nauka o raketama'' ističe se da je srpski trener uspeo da za samo dve nedelje podigne Limož na noge, da se radi o ''tajanstvenoj ličnosti'' koja ima ''čudesan uticaj na svoje igrače''.

''U jednom trenutku Jugoslavija je nestala sa mape. Međutim, još uvek fascinira opčinjenost 'jugoslovenskom školom', odnosno njenim trenerima koji podižu igru i njene tajne na nivo umetnosti.

Ta očaranost je stigla u Limož, oličena u 57-godišnjem Dušku Vujoševiću, treneru koji je pisao istoriju sa beogradskim Partizanom, živoj legendi sa tih prostora, kome 8.000 navijača u Hali Pionir, Partizanovom domu, posvećuje kult, sa pesmama u njegovu slavu.

Nema sumnje da ovo ludilo sada vreba palatu 'Boblan' jer samo dve nedelje posle njegovog dolaska, Limož je upisao tri pobede i očitao dva puta lekciju u Evrokupu Valensiji, koja je još uvek bez poraza u Španiji! A igrači isti...'', navodi se na početku L'Ekipovog teksta o Vujoševiću, koji možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Wednesday, 03.02.2016
08:22

Ma Dule je otišao u Francusku da pogleda neke slike, pa obavlja trenerski posao kada je slobodan u pauzama između izložbi.

avatar
сочинитељ
Monday, 01.02.2016
19:16

ово већ губи спортски и прелази у таблоидни смисао,не сећам се да сте оволико писали о пешићу,обрадовићу,ђорђевићу...верујем да сте очарани њиме али давати оволико простора некоме то већ није у реду,пишите понекад и о радоњићу и његовим успесима,зар није занимљиво да пишете о шампиону србије који на фантастичан начин представља нашу кошарку,о младим играчима,репрезентативцима,о утисцима наших противника о навијачима,пиониру...не знам зашто се победе једног евролигаша третирају код вас као светско чудо

avatar
Partibrejker
Monday, 01.02.2016
19:55

Što čitaš kad ti škodi.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 01.02.2016
20:12

Поредиш Радоњићевих 5 минута са Дулетових 15 година, поредиш Фабрикиних 5 минута са Партизанових 20 година!? Дал си реалан!? Немој да читаш вести о њему и решен проблем, као што ја уопште не улазим на вести о Радоњићу!