Kvalifikacije za SP - Argentina razbila Amerikance!

Autor: Darko Mitrović
petak 30.11.2018.
11:21
Izvor: Sportske.net

Već drugi poraz selekcije SAD u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

fiba
fiba

Povezane vesti

Dok čekamo početak utakmice između Izraela i Srbije (13h, Tel Aviv), prilika je da se osvrnemo na aktuelnosti i u američkoj zoni kvalifikacija.

Noćas je bilo veoma zanimljivo, a u centru pažnje bio je duel Argentine i SAD. ''Gaučosi'' su slavili veoma ubedljivo, rezultatom 80:63 i izdvojili se na prvom mestu u Grupi E sa skorom 8-1, dok su Amerikanci sada drugi sa skorom 7-2. Pre Argentine, savladao ih je i Meksiko letos sa 78-70.

Prvo poluvreme bilo je ravnopravno, ali meč je prelomila sjajna treća četvrtina Argentinaca, koji su taj deo igre dobili sa 23:8.

Nikolas Laproviutola je sa 17 poena i osam asistencija bio najbolji u pobedničkoj ekipi, Lusio Redivo je upisao 14, Nikolas Bruzino 11, a 38-godišnji veteran Luis Skola je meč završio sa 10 poena, 9 skokova i 4 asistencije.

U selekciji SAD koju sa klupe predvodi Džef van Gandi i koja je, naravno, igrala bez NBA zvezda, najefikasniji je bio Trevis Trajs sa 16 poena. On je bio i jedini dvocifren kod Amerikanaca.

U ostalim mečevima devetog kola kvalifikacija, Urugvaj je savladao Portoriko sa 64:62, a Panama je bila bolja od Meksika - 76:65. Tri prvoplasirane selekcije iz grupe izboriće plasman na Svetsko prvenstvo.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke