Kvalifikacije za Rio - Ovo su nam protivkandidati za domaćinstvo!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 26.10.2015.
12:27
Izvor: Beta

Kandidaturu za organizaciju muškog košarkaškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igredo sada je podnelo 10 zemalja, objavila je danas FIBA.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Kandidaturu za organizaciju muškog košarkaškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre do sada je podnelo 10 zemalja, objavila je danas Fiba.

Pored Srbije, kandidati za organizaciju tri kvalifikaciona turnira su još Češka, Nemačka, Grčka, Iran, Izrael, Italija, Meksiko, Filipini i Turska.

Spisak nije konačan, pošto je krajnji rok za podnošenje kandidatura 11. novembar.

Učešće u kalifikacijama do sada je obezbedilo 15 reprezentacija, a slobodna su još tri mesta. Nemačka, Izrael i Turska će moći da igraju samo ako im se dodeli domaćinstvo jednog od turnira.

Kvalifikacije za Olimpijske igre biće održane od 4. do 10. jula sledeće godine, a plasman u Rio De Žanejro obezbediće samo pobednici tri turnira.

Kandidati za organizaciju ženskog kvalifikacionog turnira su Francuska i Španija. Tu će se od 13. do 19. juna igrati jedan turnir 12 ekipa, a plasman u Rio obezbediće pet selekcija.

Ženska reprezentacija Srbije obezbedila je učešće u Riju, osvajanjem zlatne medalje letos na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Olimpijske igre u Rio De Žanejru održaće se od 5. do 21. avgusta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke