Kuzmić u istoriji - Ovo nijednom Srbinu nije pošlo za rukom!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.05.2018.
22:37
Izvor: Sportske.net

Njegov doprinos u titulama koje su osvajali Golden Stejt i Real Madrid nije bio veliki ali je i pored toga ušao u istoriju srpske košarke.

Epa/Kiko Huesca
Epa/Kiko Huesca

Povezane vesti

Mnogo je fenomenalnih igrača iznedrila Srbija kroz istoriju ali nijednom od njih nije pošlo za rukom ono što je Ognjenu Kuzmiću.

Momak rođen u Doboju večeras je postao prvi srpski košarkaš koji je uspeo da objedini NBA prsten i titulu evropskog prvaka!

Sistem eliminacije je jednostavan. Jedina dvojica Srba koji su osvajali prsten u NBA ligi su Peđa Stojaković (Dalas) i Darko Miličić (Detroit) ali njih dvojica nisu stizali to do titule u Evroligi.

Jasno je da Kuzmićeva uloga u titulama Golden Stejta i Real Madrida nije bila značajna, ali na papiru piše da je srpski reprezentativac igrao za oba kluba u sezonama u kojima su stizali do NBA prstena i titule u Evroligi.

Dodajte rečenom da je Ognjen Kuzmić u dosadašnjem toku karijere osvojio ABA ligu, srpsko prvenstvo, Kup Radivoja Koraća, Kup Grčke i titulu u Razvojnoj NBA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Sunday, 20.05.2018
22:57

a fazon sto u nijednom timu nije odigrao vise od 5-10 utakmica

avatar
RIP-chechk
Monday, 21.05.2018
00:21

igro bi za Real vise ove sezone da se nije povredio.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 03.07.2018
20:53

Mmi smo igrom sa 5 pozadi izgubili od Austrije, jedva pobedili Irsku, Gruziju kod kuce, jedino ubedljivi protiv Moldavije pa i Gruzije u gostima, nereseseno igras protiv Velsa u obe utakmice, Irske. I ti sada da poredis Rusiju sa OVOM Srbijom ??? Pitanje je da li bi Srbija dala gol na SP-u ????

avatar
deki trbic
Monday, 21.05.2018
22:30

nemoj da pises nesto sta bi bilo kada bi bilo...u GSW nikada ne bi ni minut odigrao, spor je za NBA ligu, kao i Bobi koga izvlaci samo visina