Kup Turske: Efes u polufinalu posle velike drame, rat Žoca i Atamana se nastavlja

Autor: Nikola Miloradović
sreda 14.02.2018.
20:03
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su aktuelnog prvaka Turske i Evrope u 1/4 finalu turskog kupa.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Izabranici Ergina Atamana bili su bolji od pulena Željka Obradovića u "Sinan Erden Domu" rezultatom 80-83.

Krenuli su daleko bolje košarkaši Efesa, dobili su prvi kvartal sa čak 14-26.

Fener se koliko toliko vratio u drugoj deonici, spustili su deficit na jednocifren broj poena pred odmor, da bi u trećoj deonici prišli i na minus od šest poena.

Tesno je bilo u odlučujućem kvartalu, približio je, na oko 25 sekundi do kraja, Meli sa penala Fener na samo pola koša zaostatka, ali je potom Kruno Simon bio smiren i sa linije za slobodna bacanja je odveo svoj tim na tri poena viška 20ak sekundi do kraja.

Bred Vonamejker je preuzeo odgovornost u poslednjem napadu, najpre je njegov šut preko ruke pogodio vrh table, košarkaši Fenera su uspeli da se dočepaju lopte i izbore novu šansu, šutirao je Meli iz kornera i promašio, lopta se odbila do Vonamejekera, koji ovoga puta daleko bolje šutira, ali lopta izlazi iz koša, Efes je uspeo da se odbrani i plasira se među četiri najbolje ekipe.

Sjajan je u pobedničkom sastavu bio Danston sa 23 poena, po 15 su dodali Erik Mekolum i Kruno Simon, dok se na 12 poena zaustavio Australijanac Brok Motum.

U poraženom sastavu 18 poena Jana Veselog, pola koša manje dodao je sjajni Marko Gudurić (7as), dok su dvocifreni bili i Datome sa 13 poena, kao i Meli sa 12.

Susret su obeležila dvojica trenera, Obradović i Ataman su u "ratu" od minulog duela ove dve ekipe, koji je nedavno Fener lako okončao u svoju korist.

Tada je Ataman zamerio Obradoviću što su njegovi puleni uprkos velikom plusu išli na koš u zadnjem napadu, sukob se nastavio u medijima, a turski i srpski stručnjak se nisu pozdravili ni pred početak susreta, kao ni na kraju.

Ranije je plasman u polufinale izborila Darušafaka, koja je lako slavila protiv Eskišehira sa 59-75
.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mihajlo20
Thursday, 15.02.2018
16:06

Mnogo je srece imao efes, ubacili su u prvom poluvremenu 4-5 suteva sa zvukom sirene od table, to je i napravilo tu razliku od 10-ak poena. Na stranu to sto fenerbahce nije bio na najvišem nivou, ali trebali su da dobiju, mnogo mi je krivo zbog zeljka sto nije dobio atamana, a i efes kao ekipu uopste ne volim i nije smeo ovo fener da dozvoli.