Kup Grčke: Sjajni AEK podigao trofej

Autor: Nikola Miloradović
subota 17.02.2018.
19:10
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje u grčkom kupu, nakon izbacivanja aktuelnog šampiona, AEK je u finali bio bolji i od ekipe Olimpijakosa.

screenshot - twitter.com/aekbcgr
screenshot - twitter.com/aekbcgr

Povezane vesti

Košarkaši AEK-a novi su osvajači Kupa Grčke.

Oni su u polufinali bili bolji od ekope Panatinaikosa, da bi u finalu priredili prvorazredno iznenađenje savladavši Olimpijakos rezultatom 83-88.

Od starta je AEK pokazao da može da se nosi sa favorizovanim rivalom, dobili su prvi kvartal sa tri poena razlike, da bi taj suficit zadržali i nakon drugih 10 minuta.

Olimpijakos je u trećoj deonici uspeo da smanji zaostatak za pola koša, da bi "žuto-crni" u poslednjoj deonici održali prednost i došli do iznenađujućeg trijumfa.

Atinjane je sa 17 poena predvodio Heris, 15 je dodao bivši košarkaš Panatinaikosa Hanter, dok je 14 upisao Panter. Dvocifren je sa 11 poena bio i Džejms. Kapiten AEK-a Dušan Šakota je sa klupe dodao osam poena i četiri skoka.

U redovima Olimpijakosa se istakao Spanulis sa 20 poena i devet asistencija, pratili su ga sjajni Milutinov sa 17 poena i osam skokova, dok su dvocifreni bili i Strelnijeks sa 14, kao i Printezis sa 10 postignutih poena.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke