KSS UPOZORAVA - Partizane, ne idi u Evrokup!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.03.2016.
09:08
Izvor: Sportske.net

Učešće košarkaških reprezentacija Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama dovedeno je pod znak pitanja zbog čega iz Košarkaškog saveza Srbije stiže jasna poruka na adresu kluba iz Humske.

aba-liga.com/kkpartizan.rs
aba-liga.com/kkpartizan.rs

Povezane vesti

Najtrofejniji košarkaški klub u Srbiji nije se izborio za plasman u neko od evropskih takmičenja za sezonu 2016/2017 ali bi na račun odustajanja Mega Leksa mogao da zaigra u Evrokupu.

Ono što navijačima Partizana već sada kvari sreću jeste rat na relaciji FIBA - Evroliga usled kojeg bi kola mogla da se slome na crno-belima, jer je već sada izvesno da bi eventualno učešće crno-belih u Evrokupu moglo da nanese štetu košarkaškim selekcijama reprezentacije Srbije.

"Zauzeli su (FIBA) izuzetno tvrd stav u odnosu na neke ranije informacije i komunikaciju. Bojim se da nećemo imati izbora, a još manje manevarskog prostora, mada bi trebalo sačekati konačnu potvrdu iz Ženeve" kaže za "Sport" Dejan Tomašević.

Bivši košarkaš Partizana koji sada obavlja funkciju generalnog sekretara Košarkaško saveza Srbije uveren je da će FIBA istrajati u stavu i kazniti Saveze zemalja čiji klubovi budu igrali Evrokup.

"Spustili bi nam rampu za najbolje košarkašice, koje su već vizirale Olimpijske igre, logično i za seniore, kojima predstoji kvalifikacioni turnir u Beogradu" upozorava Tomašević.

Aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda Telekom igrače u Evroligi i to neće predstavljati problem za reprezentaciju jer je FIBA dopustila da 16 klubova iz elitnog takmičenja budu "amnestirani" od pomenutih zabrana.

"Kao nekadašnjeg sportistu, ali i čoveka, boli me princip dvostrukih aršina u igri koja daleko prevazilazi naše prostore. Ako je učešće u Evroligi 'nekažnjivo', zašto to ne važi i za Evrokup" pita se Tomašević isto što i svi koji racionalno razmišljaju.

Jasno je da Srbija u igrici koju igraju FIBA i Đordi Bertomeu nema mnogo mesta za manevar, pa su sve prilike da će se od Partizana tražiti da ne igra u Evrokupu kako reprezentativne selekcije ne bi snosile sankcije.

Na čelnicima kluba iz Humske biće teška odluka, ali se čini da crno-beli neće hteti da navlače gnev javnosti koja bi eventualno kažnjavanje reprezentacije shvatila kao rezultat samovolje Partizana a ne kao ishod obračuna FIBA i Evrolige u kojem trpe nedužni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
napred Panktizan!
Monday, 04.04.2016
21:28

Evrokup!!! A ako drzava hoce da spasi reprezentaciju, nek prvo spasi KK Partizan koji je u losoj situaciji kao i FKCZ i nek mu da isto sponzorstvo sa NIS-om koje je dobila FKCZ pa bi onda Partizan i mogao da razmisli o igranju FIBA LS.

avatar
MilosNUSKNVP
Wednesday, 30.03.2016
00:13

I Djilas i KSS su nam vise puta okretali ledja,pocevsi od onog sramnom finala kupa,kada su bez pristanka Partizana prekinuli utakmicu,pa preko proslih sezona,sve do sada,kada su totalno nebuloznim pravilima odredili povlascene ekipe u KLS,tj.ekipe koje imaju prednost domaceg terena!nPartizane,svi su ti okrenuli ledja,zavisis samo od sebe,tako da,treba da gledas samo sebe!!!

avatar
El Buitre
Tuesday, 29.03.2016
15:19

Zašto?Koga briga za Djilasa i njegov KSS.Neka traži pomoć od Čokija i Aleka.Partizan treba da gleda samo i isključivo svoj interes.

avatar
Гробар1971
Tuesday, 29.03.2016
15:13

Samo nerazumem zasto Partizan nazivate mali klub ??? Klub koji je toliko toga osvojio i dao bezbroj vrhunskih kosarkasa stvarno mi niste jasni. Vi ste u fudbalu mnogo ispred nas a mi u svemu ostalom.

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 30.03.2016
16:27

Partizan jeste daleko ispred Zvezde u kosarci, ali je ta razlika napravljena po rusenju Jugoslavije, dotad je Zvezda bila uspesniji klub, a ni jedni ni drugi realno nisu mogli da se mere sa Hrvatskim klubovima... Inace niste uspesniji ni u rukometu (i pored toga sto se ponovo po slomu drzave i tu narokali dosta instant uspeha) u odbojci niste ni blizu. U vaterpolu ste visestruko uspesniji, ali budimo realni taj sport se na klupskom nivou igra ozbiljno u tri zemlje... Zvezdin krah u svim disciplinama pocinje od ratova devedesetih, bolje ste se snasli u mutnoj vodi i nema tu mesta nekoj mistifikaciji...

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Tuesday, 29.03.2016
11:03

TJ. Evrokup-FIBA LS.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Tuesday, 29.03.2016
11:03

Neka Djilas Anci vodi o svom trosku, zasto Partizan ponovo mora da se zrtvuje dok druge bas briga?! Ne verujem da ce FIBA istrajati u ovome, to bi se njoj vratilo kao bumerang! Neka nam daju iz Saveza one pare koje je fmp pre godinu dana toboze dobio kao kompenzaciju za Bobija, a zapravo od drzave Srbije, to je neka razlika u nagradnim fondovima FIBA LS-Evrokup!!!

avatar
gosfkcz
Tuesday, 29.03.2016
10:19

Stvar je jasna. FIBA je izgubila rat protiv finansijski najmocnijih klubova pa sad pokusava da na stepenici nize pobedi kako bi njeno takmicenje bilo drugo po kvalitetu.

avatar
Surovi
Tuesday, 29.03.2016
12:39

Francuzi, Nemci i Italijani(osim Armanija) su izabrali FIBA. Nece to biti bas tako naivna liga. Jedino je lose sto se kosarka bukvalno deli na dve frakcije.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Tuesday, 29.03.2016
14:36

Pa kako nece? Bice jaca od ABA lige ali nece biti ni blizu EL... Pa iz te 3 zemlje je samo 1 klub(Brose) u top16 EL i oni ce sada ispasti.

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Tuesday, 29.03.2016
09:45

Pobedice najtrofejniji klub Partizan i taj ptoblem.Samo napred Institucijo!!!

avatar
CIA,BIA,Mali Zeleni
Tuesday, 29.03.2016
14:04

Smesan klub i sajber navijaci..

avatar
Aleksandar Karni Spasojevic
Tuesday, 29.03.2016
09:35

Daj vise paranoje je dosta, ko uopste obraca paznju na nas, ispada da se samo Srbija pita dal ce njeni klubovi da igraju evrokup i samo ce nas da izbace sa olimpijade. Zar jednom ne moze bez dizanja nepotrebne prasine, pustite nek ratuju FIBA i DJORDI preko Spanaca, Francuza, Grka, Turaka, Nemaca... pa gde budu klubovi iz tih zemalja bice i nasi. Ljude u Fiba valjda biraju savezi, tako da ne verujem da ce kaznjavati, a i Olimpijske igre su u nadleznosti FIBA SVET tako da ovi klovnovi iz evrope ne mogu nikog da izbace sa Olimpijade. Kako se FIBA vec stavila u sluzbu NBA, morace i FIBA EVROPA da slusa sta imaju da kazu najaci klubovi i savezi na Evropskom kontinentu inace ne bi me cudilo da Djordi organizuje i takmicenje na nivou reprezentacija.

avatar
zlogi
Tuesday, 29.03.2016
12:17

sve si u pravu sto si rekao, ali mislim da bi dosad trebalo svi da shvatimo, da se od nas Srba uvek pravi primer, tako da je strah KSS-a veoma realan :/nps: od ovih pobrojanih samo Grke mozes staviti u kos sa nama, ostali su ili veoma bogati i/ili veoma uticajni, a takvi redovno prolaze samo sa usmenom opomenom :(

avatar
Surovi
Tuesday, 29.03.2016
12:24

Gresis. Mnogo gresis. FIBA WORLD nema apsolutno nikakve veze sa kvalifikacionim turnirima i kao ni sa kontinentalnim prvenstvima. A to ti je jedini nacin da se kvalifikujes na Olimpijadu. I nije situacija uopste naivna, niti smo mi obicni prolaznici koji su videli da nekog tuce grupa ljudi, pa da se ni mi ne mesamo da ne bismo dobili batine nego cemo samo da gledamo sa strane. Situacije je krajnje jednostavna, ili FIBA ili ULEB, gledas sta ti vise odgovara i biras, nista Grci, Turci, Nemci, Francuzi...