KSS ima poruku za reprezentativce: ''Razumemo mi vas, ali...''

Autor: Beta Beta
sreda 30.05.2018.
16:19
Izvor: Beta

Ovo je preduslov za uspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije (KSS) saopštio je danas da očekuje da igrači razumeju potrebe reprezentacije i doprinesu koliko mogu.

KSS je naveo da je dužan da se kao organizacija prilagodi novim okolnostima i sistemu takmičenja na koji nije mogao da utiče.

"KSS, kao i uvek, razume lične i klupske obaveze igrača, da su iza njih iscrpljujuće sezone, ali očekuje da i oni razumeju potrebe nacionalnog tima i doprinesu koliko mogu dobrim rezultatima", navodi se u saopštenju KSS-a.

Selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević razgovarao je sa svim kandidatima za tim uoči trećeg "prozora'' kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dogovor je da termin njihovog pridruživanja bude uskladjen sa završetkom klupskih obaveza jer mnogi još nisu završili sezone, pa će se neki okupiti 15. juna, a neki 20.

Odluka stručnog štaba o onima koji će igrati protiv Gruzije i Nemačke zavisiće i od povreda, kao i statusa u klubovima jer neki od njih pregovaraju.

Selektor je sa igračima, navodi se, razgovarao i o četvrtom "prozoru" u septembru kada reprezentacija nastavlja kvalifikacije.

"Očekuje se da naš tim tada bude još jači jer će se oporaviti neki povređeni igrači, a u tom periodu bismo možda mogli da računamo i na sve koji igraju u NBA ligi", dodaje se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke