KRK - Zvezdin traljav početak, na kraju "stotka" i 40 poena viška!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 13.02.2020.
18:43
Izvor: Sportske.net

Loše su puleni Dragana Šakote otvoril meč, ali su na kraju upisali veoma ubedljivu pobedu.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde prvi su polufinalista Kupa Radivoja Koraća, kako su u dvorani "Čair" u Nišu slavili protiv BKK Radnički sa 107:67 (25:28, 35:14, 24:13, 23:12).

Gosti su se raspucali na samom startu, Zvezda je sa druge strane imala problema u napadu, pa su "Romantičari sa Krsta" poveli sa 18:6 sredinom prve deonice.

Ipak, ulaskom Kevina Pantera stvari su se promenile, Amerikanac koji je nedavno dobio srpski pasoš je za oko dva i po minuta na parketu ubacio 11 poena, pa se na prvu pauzu otišlo sa samo tri poena prednosti u korist Radničkog.

Ta prednost je ubrzo bila i potpuno istopljena, Zvezda stiže do preokreta i od tog trenutka je prednost šampiona Srbije i Jadrana konstantno rasla.

Pogađali su iz svih pozicija "crveno-beli", ubacili su 35 poena u drugom kvartalu, primili 21 manje, te su na veliki odmor otišlo sa 18 poena prednosti (60:42).

Baner basket

U trećem kvartalu se nisu stvari preterano promenile, nije ipak Zvezda bila tako efikasna, ali je uspela da uvećava prednost gotovo iz minuta u minut, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa +29 u korist srpskog šampiona.

Igra Radničkog se potpuno raspala, pa je Zvezda stigla i do viška od 40 poena u poslednjoj deonici, na kraju je i pored lošeg starta upisan itekako ubedljiv trijumf.

Pobednički sastav je sa 23 poena predvodio Kevin Panter, 16 poena i osam skokova dodao je Štimac, 13 poena ubacio je Davidovac, dva manje dodali su Gist i Beron.

Kod Radničkog 16 poena Valjarevića, dva manje dodao je Dunđerski.

Zvezda će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Mege i užičke Slobode, koji je na programu večeras od 19:30h.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Thursday, 13.02.2020
20:02

Upalim TV i gledam rezultat 21 :9 i mislim sta li je ovo repriza protiv Mornara? Uplasio sam se da nismo upali u letargiji pa gubimo redom, ne bitno protiv koga igramo!Ajde srecno moja Zvezdo!