KRK - Zvezda trenirala, na redu je derbi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.02.2015.
22:38
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su očekivano ubedljivu pobedu nad ekipom Konstantina pa ćemo u subotnjem polufinalu "Kupa Radivoja Koraća" gledati duel dve najkvalitetnije ekipe u zemlji.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Poslednji četvrtfinalni duel završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća" koji se održava u Nišu završen je očekivano ubedljivom pobedom Crvene zvezde Telekom nad ekipom niškog Konstantina.

Vicešampion Srbije plasirao se u polufinale nacionalnog Kupa, pošto je u hali "Čair" savladao domaći Konstantin rezultatom 81:65 (32:16, 22:14, 19:15, 8:20) u utakmici koja je od samog starta lišena bilo kakve neizvesnosti.

Trener jedinog srpskog predstavnika u Evroligi iskoristio je priliku da protiv nedoraslog rivala podeli minutažu između igrača koji su se našli u protokolu razigravši tako kompletan tim pred sutrašnje polufinale.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Boban Marjanović sa 15 poena i 5 skokova, a valja napomenuti da su se svi ostali igrači upisali u listu strelaca.

Nosioci Zvezdine igre u većem delu sezone večeras su bili na poštedi, pa je tako Markus Vilijams na terenu proveo 12 minuta (9 pts), Boban Marjanović 13 minuta a Luka Mitrović 20 (4 pts i 6 sk).

Crvena zvezda Telekom priključila se tako ekipama Vršac Svislajon, Partizan NIS i Mega Leks u polufinalu a mesto u finalnoj utakmici moraće da potraži u međusobnom okršaju sa crno-belima.

Biće to drugi ovosezonski gradski derbi između Crvene zvezde Telekom i Partizana ali će, za razliku od prvog u ABA ligi, ovaj imati mnogo veći značaj jer će pobednik imati priliku da se bori za prvi trofej u tekućoj sezoni.

Podsećamo da će samo nedelju dana nakon sutrašnjeg derbija Partizan NIS i Crvena zvezda Telekom ponovo ukrstiti koplja u sklopu 23. kola ABA lige pa ćemo tako u razmaku od sedam dana dva puta imati priliku da na delu vidimo dva najkvalitetnija tima u zemlji.

Polufinalni mečevi na "Kupu Radivoja Koraća" igraju se u subotu od 18.30, odnosno 21.00 časova. Prvi polufinalni par čime Vršac Svislajon - Mega Leks, a drugi Partizan NIS - Crvena zvezda Telekom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Friday, 20.02.2015
23:41

Lagano da laganije ne moze. Bice neki pametan grobar sad i kazace da smo pobedili Konstantin sa samo 16 razlike. Ljudi, u poslednjoj cetvrtini su igrali Tejic, Kaplanovic, Rebic...Tako nesto se desilo i u proslom derbiju, lagana igra do poslednje cetvrtine kada se vec znao pobednik. Sutra sledi samo prvi cin od mnogih ove sezone. Napred Zvezdo !