KRK - Zvezda je prvi finalista!

Autor: Nikola Miloradović
subota 17.02.2018.
18:53
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts ponovo su se domogli plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća.

Pavle Ranđelović/RKSIS
Pavle Ranđelović/RKSIS

Povezane vesti

Izabranici Dušana Alimpijevića su nakon teškog meča sa čačanskim Borcem slavili pred publikom u "Čairu" protiv ekipe FMP-a rezultatom 98-82 i tako se plasirali u finale takmičenja koje su minule godine i osvojili.

Tesno je bilo u prvoj deonici, ali je Zvezda bila daleko raspoloženija za igru nego pre par dana, kada su Borcu ubacili samo 15 poena u prvih 10 minuta.

FMP je takođe bio rapsoložen, predvodio ih sjajni Filip Čović, koji je postigao prvih osam poena za ekipu iz Železnika, pa je nakon nešto manje od dva minuta igre FMP vodio sa 8-3.

Sredinom kvartala nakon trojke Ročestija Zvezda poravnava rezultat, bilo je 11-11.

Samo minut kasnije, nakon poena Lesora Zvezda dolazi i do preokreta, mini serijom Francuza odlepili su se "crveno-beli" na 18-13.

"Panteri" se ipak nisu predavali, pa su na minut i 20 do kraja kvartala, nakon poena Apića, došli i do preokreta, prednost su zadržali do prve pauze, nakon 10 minuta bilo je 27-28 za ekipu FMP-a.

U drugom kvartalu se razgoropadio Dilan Enis, pogodio je pet trojki u drugih 10 minuta, pratio ga je i raspoloženi Branko Lazić, te je Zvezda brzo stigla do nove prednosti, a na četiri minuta do poluvremena i do dvocifrenog plusa.

Verovali ili ne, Lazić i Enis su postigli sve poene Zvezde u drugoj deonici, Enis je ubacio 17 poena, Lazić sedam.

Zvezda FMP Lesor Enis
Foto: Pavle Ranđelović/RKSIS

Zvezda je u trećoj četvrtini uspevala da održi prednost, popravili su i ofanzivan skok, pa su nakon 30 minuta Alimpijevićevi puleni imali 12 poena viška (73-61).

Dobro je FMP ostvorio poslednju deonicu, nakon poena Nenadića su prišli favorizovanom rivalu na pet poena, ali je to bio i poslednji trzaj izabranika Vladimira Jovanovića na ovom susretu.

Usledile su trojke Feldina i Kešelja, "crveno-beli" su vratili dvocifrenu prednost, koju su uspešno zadržali do kraja.

Zvezdu je predvodio sjajni Dilan Enis sa 20 poena, sve poene postigao je u prvom poluvremenu (17 u drugoj četvrtini), pratili su ga Bjelica sa 16 poena, Ročesti sa 14 i Branko Lazić sa 13 poena. Treba istaći i učinak Marka Kešelja, koji je ubacio devet poena.

U redovima FMP-a se istakao Dragan Apić sa 21 poenom, pratili su ga Čović sa 19, Simanić sa 14 i Nenadić sa 12 poena.

U drugom polufinalu se od 21h sastaju Mega Bemaks i Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Saturday, 17.02.2018
20:20

Mi smo najtezi mec na ovom turniru pregrmeli, ono sa Borcem kad smo izvukli, nema sumnje uopste da uzimamo trofej. Ko god da bude u finalu, ocekujem 10-ak razlike bez problema. 1 od 3 trofeja je blizu ! Bice sva 3 na Kalemegdanu u junu !

avatar
Čerek Republika Srps
Saturday, 17.02.2018
20:08

Rutinski i bez mnogo energetske potrosnje. Ali....isao je vanjski sut i kad je tako,u Srbiji ne moze niko da nas pobedi,cak i da se sastavi najbolja petorka od svih klubova. A kad sut (za tri) zataji,onda je patnja i sa Borcem iz Cacka