KRK - Poslastica u finalu, Partizan bolji od Mege!

Autor: Nikola Miloradović
subota 17.02.2018.
22:49
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana drugi su finalista Kupa Radivoja Koraća.

Dimitrije Nikolić/RKSIS
Dimitrije Nikolić/RKSIS

Povezane vesti

Izabranici Nenada Čanka slavili su u dvorani "Čair", u polufinalnom duelu Kupa Radivoja Koraća, protiv ekipe Mega Bemaksa, bilo je 89-79 za "crno-bele".

U prvih pet minuta obe ekipe su imali velikih poteškoća u napadu, pa smo videli samo šest poena, vodila je Mega sa 4-2.

Nakon toga se razigrao Partizan, pa je preko Šalića i Sija došao do preokreta.

Nastavio je Šalić sa dobrom igrom, pridružio mu se i Vilijams-Gos, pa su "crno-beli" uspeli da steknu i četiri poena prednosti, ali je Mega ubrzo zahvaljujući Čančaru poravnala.

Na kraju je prvu deonicu novim poenima zatvorio centar Partizana Šalić, za 20-16 u korist ekipe Nenada Čanka.

U drugoj deonici je Partizan držao stvari u svojim rukama, sve do poslednjih dva minuta.

Imali su "crno-beli" 42-30 na 122 sekunde do kraja drugog perioda, ali je onda usledila velika serija Mege od 11-0, ponajviše zahvaljući odličnim naporima pod protivničkim košem. Vezali su nekoliko ofanzivnih skokova, zategli odbranu i na kraju zahvaljujući Čarapiću, koji je u poslednjoj sekundi dobio tri penala, prišli rivalu na minus od jednog poena.

Mega Partizan
Foto: Dimitrije Nikolić/RKSIS

Treći deo igre ponovo bolje otvaraju "crno-beli", dolaze do šest poena viška, ali su Milojevićevi puleni imali spreman odgovor, pa su ubrzo prišli na dva poena zaostatka.

Na tri i po minuta do kraja treće četvrtine Mega poravnava rezultat (58-58), ali se Partizan ponovo odlepio nakon mini serije Bondže Sija.

Kvartal je sa pet vezanih poena zatvorio Novica Veličković, pa su "crno-beli" pred poslednjih 10 minuta imali osam poena viška.

Raspucao se na startu odlučujuće deonice Petar Aranitović, pogodio je dve trojke i odveo Partizan na +11.

Odmah nakon njegove druge trojke, Novica Veličković zarađuje isključenje, pa je Partizan poslednjih šest i po minuta morao da odigra bez kapitena.

Ipak, uspeli su puleni Nenada Čanka da izdrže, Mega je uporno promašivala sa linije penala, sa druge strane su Marinković, Vilijams-Gos i Đorđe Gagić održavali dvocifrenu prednost "crno-belih", te je Partizan zasluženo izborio plasman u finale.

Partizan su do pobede predvodili Vanja Marinković sa 18 poena, sjajni Đorđe Gagić sa 14 poena i 13 skokova, Bondža Si sa 13 poena, Veličković sa 12 poena i osam asistencija, dok su bitan doprinos dali i Vilijams-Gos sa osam poena i osam asistencija, kao i Đoko Šalić sa devet postignutih poena.

U ekipi Mege 20 poena Vlatka Čančara (7sk), 17 Nikole Rebića, dok su dvocifreni bili i Marjanović sa 11 poena i Ognjen Jaramaz sa 10.

Partizan će se tako, u reprizi prošlogodišnjeg finala, sastati sa Crvenom zvezdom mts, koja je ranije danas bila bolja od FMP-a.

Finale je sutra od 21h, u dvorani "Čair" u Nišu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Real/Partizan
Sunday, 18.02.2018
12:12

Posrnuli velikan evropske kosarke, south will rise again!

avatar
_Goran_
Sunday, 18.02.2018
00:47

Petar Aranitovic davno igrao za nas..

avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 18.02.2018
00:07

Vrhunski rezultat Mege sa obzirom na kriterijum suđenja...

avatar
petar000
Sunday, 18.02.2018
01:13

Ha, bravo legendo! Kad pomisli covek da ne moze gluplje i licemernije, eto ti nekog da te demantuje. Ali legendarno je sto bez trunke stida pisete o kriterijumu sudjenja i kakav je za koju ekipu. Pa sudije su danas satrle onaj vas A tim. Em moraju da izgube u laganom ritmu, em ih sudije masakriraju. Ja nesto tuznije nisam video nikad.

avatar
Sunday, 18.02.2018
13:39

A tim im je A tim, sudije su satrle Radnicki Basket, a on im je B tim:-D A tek Borac pre toga...

avatar
mlk
Sunday, 18.02.2018
12:27

Kakvo sudjenje pa izbacili su Novicu 7 minuta pre kraja a uvalio je onom Marjanovicu cistu bananu tako da bolje se pokrij po usima i cuti!

avatar
Saturday, 17.02.2018
23:50

Salic odigrao utakmicu karijere.