KRK - FMP bez milosti prema Svetom Đorđu

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 14.02.2019.
18:32
Izvor: Sportske.net

Iznenadni učesnik Kupa Radivoja Koraća, ipak nije uspeo da pruži pravi otpor favorizovanom rivalu.

KSS - Košarkaški savez Srbije
KSS - Košarkaški savez Srbije

Povezane vesti

Košarkaši FMP Železnika prvi su polufinalista Kupa Radivoja Koraća, kako su u četvrtfinalnom susretu ubedljivo savladali ekipu Sveti Đorđe iz Žitišta, rezultatom 112:58 (23:23, 31:11, 29:9, 29:15).

Omaleni klub, koji je preko novosadske Vojvodine senzacionalno izborio plasman na završni turnir, dobro se borio u prvom kvartalu, nakon kojeg je rezultat bio nerešen (23:23).

Ipak, razdrmao je Vlada Jovanović svoje pulene u drugom delu, pa su drugu četvrtinu dobili rezultatom 31:11, te su na odmor otišli sa 20 poena razlike.

Gotovo identična situacija i u trećem kvartalu, koji "Panteri" dobijaju sa 29:9, te na poslednji odmor odlaze sa +40, pa je sve bilo jasno na prvom četvrtfinalnom meču u "Čairu".

Nisu pustili gas košarkaši FMP-a, pa su na kraju upisali veoma ubedljiv trijumf, protiv ekipe Sveti Đorđe iz Žitišta.

U pobedničkom sastavu istakao se Stefan Đorđević sa 20 poena, pratili su ga Matic Rebec, koji je upisao 14 poena, osam asistencija i sedam skokova, kao i Momirov sa istim košgeterskim učinkom, dok je 11 poena dodao Rit.

U poraženom sastavu 22 poena je ubacio Marko Tomć, od ostalih najefikasniji Danijel Čuč sa osam poena.

Drugi četvrtfinalni duel na programu je večeras od 19:30h, sastaju se Partizan i OKK Novi Pazar, pobednik će u borbi za finale igrati protiv FMP Železnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke