KRK - Drama u "Čairu", Zvezda se jedva izvukla protiv Borca!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 15.02.2018.
21:34
Izvor: Sportske.net

Malo je nedostajalo da nas već prvog dana neprijatno iznenadi aktuelni osvajač trofeja.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Puleni Dušana Alimpijevića morali su prekovremeno da rade u Nišu, kako su tek nakon produžetka savladali ekipu Borca iz Čačka.

Zvezda je gubila tokom gotovo čitave poslednje četvrtine, ali su na kraju uspeli da se vrate, odvedu meč u produžetak, u kom su lako slomili otpor rivala i slavili sa 85-79.

Plan Čačana od samog starta je bio da natera protivnika na što više šuteva za tri poena, što je upalilo, Dangubić je otvorio meč sa tri promašaja, zahvaljujući Ročestiju Borac nije uspeo da se odlepi na startu.

Imali su problema u napadu i jedni i drugi, ali je Zvezda uspela da na prvu pauzu ode sa pola koša viška (15-14).

U drugom kvartalu stvari su u početku došle na svoje mesto, Zvezda uspeva da se odlepi na dvocifreni višak poena, ali je Borac krajem deonice uspeo da se vrati.

Na odmor se otišlo sa samo šest poena prednosti (36-30) u korist aktuelnog šampiona Srbije i Jadrana i ekipe koja brani trofej u ovom takmičenju. Zvezda je u prvih 20 minuta šutirala 3/12 za tri poena.

U nastavku, nastavila je Zvezda da se muči, Borac ih je navodio da napade završavaju šutem za tri poena i ta taktika je Čačanima nastavila da se isplaćuje.

Zvezda je uporno mašila, čak i potpuno otvorene šuteve za tri poena.

Sredinom deonice Borac dolazi i do poravnanja, nakon dvojke Dimića (39-39).

Napravila je Zvezda seriju 7-0, Borac nije mogao da pogodi ništa i delovalo je da će Zvezda prelomiti meč.

Ipak, na pola minuta do kraja deonice, nakon poena Čarapića sa linije penala, Zvezda je imala samo dva poena prednosti (48-46), a sa tim rezultatom se otišlo i na odmor pred odlučujuću deonicu.

Već na startu poslednje deonicce Stojadinović pogađa trojku i donosi preokret Čačanima.

"Crveno-beli" na kratko vraćaju prednost, ali je potom usledila nova serija Borca, koji uspeva da održi prednost u nastavku susreta.

Proradio je potom i Ilija Đoković, vezao je osam poena i odveo ekipu iz Čačka na plus osam (60-68).

Zvezda vezuje pet poena preko Feldina i Ročetija, bilo je tri poena prednosti za Borac na oko minut i po do kraja, da bi nakon dva pogođena penala Lesora Zvezda prišla i na minus od jednog poena na minut i deset sekundi do kraja.

U narednom napadu Todorović pogađa trojku i vraća Čačane na četiri poena prednosti, ali je samo osam sekundi kasnije Dangubić uzvratio istom merom, Zvezda je ponovo bila na minus jedan.

Todorović je ponovo zategao trojku u narednom napadu, promašio je, potom je Dangubić ponovo preuzeo, dobio je dva bacanja i uspeo samo da poravna rezultat na 10 sekundi do kraja.

Napravio je Davidovac grešku u narednom napadu Borca, na sedam sekundi do kraja je poslao Prlju na liniju za slobodna bacanja, ali košarkaš Borca je promašio oba penala. U poslednjim sekundama je na drugoj strani Ročesti promašio težak šut, otišlo se u prodžetak (71-71).

Uspela je Zvezda da se odlepi nakon dva i po minuta igre na pet poena viška, trojkom Džejmsa Feldina.

Zvezdin bek je preuzeo stvari u svoje ruke u produžetku, odveo je "crveno-bele" i na plus šest u poslednjem minutu, Borac je promašio naredni napad i Zvezda je na kraju uspela da slavi protiv ekipe iz Čačka.

Pobednički sastav predvodili su junak meča Džejms Feldin, kao i Tejlor Ročesti sa po 15 poena, 12 je dodao Nemanja Dangubić, dok su po 11 poena upisali Bjelica i Lesor (10sk). Dvocifen sa 10 poena i Alen Omić. Podsetimo da Zvezda nije mogla da računa na Pera Antića, kao i Stefana Jankovića, koji je pred susret imao povišenu telesnu temperaturu. Limitranu minutažu je imao i Ognjen Dobrić, koji je večeras odigrao nešto manje od sedam minuta.

Kod Čačana 18 poena Ilije Đokovića, 14 je dodao Miloš Dimić, 12 Pesaković.

Ranije danas je i FMP izborio plasman u polufinale, više o tom susretu OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skank hunt
Friday, 16.02.2018
14:40

Trebali smo da ih pustimo da istresu partizan kao punjavce

avatar
NikolaBuki
Friday, 16.02.2018
11:05

Dobric igrao nepunih 7 min???? Alimpijevicu ti pojma nemas!

avatar
Wasqe
Friday, 16.02.2018
07:25

Kad Zvezda ima ovako suđenje u zadnjem minutu ne treba da se plaše nikoga.

avatar
Čerek Republika Srps
Friday, 16.02.2018
00:00

Evo ja kao papagaj da se ponavljam. Cinjnica je da kad stane vanjski sut,Zvezda se muci protiv svakog. Zasto je to tako? Jednostavno,zato sto ne postoji pik igra,ne postoji plan B. A zasto ne postoji? E to Dusan treba da objasni

avatar
chaki
Thursday, 15.02.2018
23:14

Sad kad smo ovo pregurali osvajamo 99%💪

avatar
NRad17
Thursday, 15.02.2018
23:09

Gledao sam uzivo utakmicu,igrac Borca koji je gadjao bacanja verovatno za pobedu je bio toliko oduzet da se unapred znalo da promasuje oba,zvezda veoma losa plus Borcevi igraci popaljeni,a ovaj Djokovic plej Borca klasa decko nema sta.

avatar
Kori Volden
Thursday, 15.02.2018
22:38

Ovo treba da bude velika opomena. Totalno nezainteresovana igra, sut za 3 blagi ocaj. Hvala Bogu pa je Danguba preuzeo odgovornost i pogodio kad treba. Malo je falilo da nas moj sugradjanin i drug iz gimnazije Ilija ukanali xd Ovo je ogromna packa mogla da bude, treba dobro popricati sa ekipom iako ovaj trofej nema znacaj kao neki drugi, nas je, obaveza je da ga osvojimo sve trofeje na regionalnoj sceni. Verujem da ce se igraci opametiti i da cemo videti mnogo bolju igru u polufinalu. Napred Zvezdo !

avatar
petar000
Friday, 16.02.2018
06:41

Ma Zvezda je realno izgubila utakmicu. Ta dangubiceva trojka je bila bukvano promasena pa se vratila u obruc. Takodje posle poklonjena bacanja Dangubicu, faula nije bilo. I plus onaj borcev sto se isprepadao na bacanjima. On ne da je omasio, nego sam ja mislio da ce da se onesvesti kada je stao na liniju za bacanja. Moram da pohvalim mudar potez pravljenja faula nad njim bez lopte, to je resilo utakmicu. Neiskustvo.. Takve situacije se ne resavaju sa blokovima, nego se rasiri i igra jedan na jedan. Los takticki potez Borca i sjajan Zvezde. Sve u svemu, Zvezdu cele sezone hoce sut mnogo, i kad nema suta, veliki je problem. Inace, Zvezda osvaja ovo svakako, dve ovako lose suterske utakmice ce se tesko ponoviti. A realno Srbija se je svela na jedan tim, nije to kao ranije kad je bilo bar cetiri ekipe koje konkurisu za trofej.

avatar
Kori Volden
Friday, 16.02.2018
15:28

Trema, velika pobeda je bila u pitanju. Razumem ga donekle. Zvezda je u polufinalu, tako da ako ne racunamo hipotetiku, nije izgubila nikako xdnNajslabija utakmica sezone svakako. Ekipa zivi i umire od suta, nema vise kao ranijih sezona dominantnog centra da se spusti lopta. Nesto slicno je i sa ekipom Buducnosti.