Kreće NBA ludnica, Dejvis prelomio, Voriorsi traže čuvara za Jokića, Bogdan dobio sjajnu ponudu, ide po prsten?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 15.10.2020.
17:58
Izvor: Sportske.net

Informacije iz pouzdanih izvora.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Kako prenosi Šams Čaranija, Entoni Dejvis je doneo odluku po pitanju svoje budućnosti.

Novopečeni NBA šampion ima opciju da pred narednu sezonu postane slobodan agent i da potraži veći ugovor, dok je druga opcija da odradi još jednu sezonu sa Lejkersima.

Prema poslednjim informacijama on je ipak odlučio da iskoristi igračku opciju (player option) i da već ovog leta postane slobodan agent!

Ipak, to ne znači da će napustiti Lejkerse, odustao je od opcije da odigra još jednu sezonu za "Jezeraše" za oko 29 miliona dolara, ali je spreman da se obaveže na dužu vernost franšizi iz "Stejpls centra".

Naime, njegov agent Rič Pol već pregovara sa upravom Lejkersa, razmatraju se dvogodišnji, trogodišnji i četvorogodišnji ugovor, čini se da je pitanje samo koji će od ova tri ugovora potpisati.

Čeka ga i fina povišica, trebalo bi da zarađuje oko 33 miliona dolara po sezoni.

Baner 2

Spekuliše se i da bi Dvajt Hauard mogao da napusti Los Anđeles Lejkerse i da ima ponudu Golden Stejt Voriorisa.

Četa Stiva Kera traži centra koji bi mogao da sačuva Entonija Dejvisa i Nikolu Jokića, dve najveće centarske pretnje na Zapadu.

Veruju da je Hauard pravi čovek za njih, popularni "Supermen" je umeo da izbaci Jokića iz ritma u finalu zapadne konferencije, svojevremeno najbolji defanzivac lige je podsetio na stare dane i čini se da bi mogao da završi posao "Ratnicima", koji već sledeće sezone kreću po novi prsten.

Priča se i o potencijalnom trejdu koji Voriorsi spremaju za Nikolu Vučevića, više o tome OVDE.

Dolazimo i do Bogdana Bogdanovića, koji ovog leta izvesno postaje ograničeno slobodan agent.

Bogdan Bogdanovic
foto: Beta/Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

To znači da Sakramento može da izjednači svaku ponudu koja stigne na njegovu adresu i zadrži ga u svojim redovima, ali odlazak Divca sa mesta generalnog menadžera ekipe verovatno znači i da Kingsi neće biti spremni da daju previše novca za Bogdana, koji bi prema pojedinim informacijama mogao da potpiše i 80 miliona dolara težak ugovor ovog leta.

Pisalo se da ga prate Lejkersi, ali i Oklahoma, a sada se u igri pojavila još jedna ekipa i koja je prema informacijama koje ima pouzdani Čaranija, sada i prvi favorit za njegov potpis.

U pitanju su Milvoki Baksi, koji će do početka sezone pokušati da ubede Janisa Adetokumba da ostane i potpiše novi ugovor.

Baksi su u sezoni za nama potpuno razočarali, moraju da sastave oko Janisa tim sposoban da se umeša u borbu za prsten, dokazani bek kao što je Bogdanović bi mogao da im bude od velike pomoći.

Milvoki je navodno zainteresovan i za Krisa Pola, kojeg žele i Njujork Niksi, ai i brojne druge ekipe, ali je pitanje da li mogu da priušte iskusnog plejmejkera i Bogdanovića.

Baner 3

Dolazak bivšeg igrača Partizana i Fenerbahčea bi verovatno značio i ostanak Bledsoa, pa bi petorka Milvokija mogla da izgleda ovako: Bledso, Bogdanović, Midlton, Adetokumbo i Bruk Lopez.

Zvuči zaista sjajno, u Bogdanu bi dobili još jednog odličnog šutera, ali i čoveka koji bi značajno mogao da pomogne u organizaciji napada, dobili bi pouzdanu opciju u ofanzivi, čini se da ova petorka zaista ima sve za napad na titulu na Istoku, a možda i nešto više.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke