Kraljevo domaćin Mega Leks kupa

Autor: Beta Beta
petak 11.09.2015.
23:57
Izvor: Beta

Predstojećeg vikenda u Kraljevu će se održati košarkaški Mega Leks kup na kom će pored ekipe iz Sremske Mitrovice učestvovati Crvena zvezda, PAOK i Trabzonspor.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Cilj turnira u Kraljevu je da pomogne lokalnim klubovima - Slogi i ŽKK Kraljevo.

Košarkaš Trabzonspora Novica Veličković rekao je da Kraljevo uvek bio veliki košarkaški centar.

"Veoma me je obradovala vest kada sam video da je nova hala završena i da je Kraljevo dobilo jedan sjajan sportski objekat. Nadam se da će to biti prvi korak ka vraćanju u vrh srpske košarke. Ni sam se ne sećam kada sam poslednji put igrao u Kraljevu i baš sam se obradovao kada sam čuo za ovaj turnir. Mega je sa ovim napravila još jednu sjajnu stvar za srpsku košarku. Nadam se da će ovakvih i sličnih akcija biti u budućnosti", rekao je Veličković. 

On je rekao da očekuje da će publika prepoznati značaj ovog turnira i da će doći u velikom broju.

"Verujem da su se Kraljevčani uželeli vrhunske košarke i da će ispuniti dvoranu. Bez obzira što ekipe nisu u najjačim sastavima, kvalitet košarke će sigurno biti na veoma visokom nivou. Nekada je to bilo jedno od najtežih gostovanja u Srbiji, upravo zbog sjajnih navijača. Nadam se da će doći za vikend i ovom turniru dati dimenziju kakvu zaslužuje", dodao je on.

Veličković se osvrnuo i na Evropsko prvenstvo, koje je trenutno u toku.

"Srećan zbog načina na koji igra naša reprezentacija. Momci su pokazali da mogu do kraja, odnosno do finala i direktnog plasmana na Olimpijske igre. Ni zlatno onda nije daleko. Vidi se da je ekipa duže na okupu, očekivanja su velika, ali oni to sjajno nose. Veliki sam optimista", rekao je Veličković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke