Kralj drame! Jokić igrao u transu, razbesneo igrače Majamija, napravio selfi i pobedio!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 03.04.2017.
08:38
Izvor: Sportske.net

Denver ostao u igri posle trilera na Floridi u kome je sjajni Srbin bio u glavnoj ulozi. U samom finišu, situacija koja će se analizirati!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver je ostao u igri. U meču koji je bio veoma važan za oba tima, Denver je odneo pobedu iz Majamija. Nikola Jokić je ubacio 19 poena, imao 10 skokova i 7 asistencija.

Nagetsi su smanjili prednost Portlanda na dve pobede, sjajan je bio Danilo Galinari sa 29 poena, na kraju smo videli dramu, igrači Majamija su tražili loptu, tvrdeći da je Jokić napravio grešku pokušavajući da je ubaci u igri. Na kraju je posle dva tajm-auta, Denver nekako krenuo unapad, Džamal Marej je realizovao dva bacanja, Ričardson promašiotrojku za produžetak.

U Hitu se digla velika buka, Vajtsajd je uveren da jeSrbin napravio korake, ali na kraju pobeda ide u Kolorado. Majamije ostao osmi, ali samo zahvaljujući porazu Indijane u Klivlendunakon duplog produžetka.

Jokić je inače pogodio ključni šut u finišu, ponovo je oduševio sa nekoliko dodavanja, a nije izostao ni selfi za zemljacima nakon utakmice.

U Ohaju je Lebron napravio tripl-dabl, 41 poen, 11 asistencija i 16 skokova. Slavio je, ali nije bio najefikasniji, 43 poena Pola Džordža nisu bila dovoljna, imao je po 9 skokova i asistencija.

Ipak, Lebron je pogodio ključnu trojku u poslednjem minutu drugog produžetka, odigrao je čak 52 minuta, najviše na jednoj utakmici u poslednje četiri godine. Klivlend je ostao prvi na Istoku, pola pobede više od Bostona, gostuje Seltiksima u sredu. Indijana je deveta, imaju isti skor kao Majami, ali lošije međusobne duele.

Atlanta je očajna, dozvolili su da Netsi stignu do pobede u Džordžiji. Bruk Lopez je ubacio 29 poena Houksima kojima nije pomogao ni povratak Pola Milsapa.

Sada je Atlanta samo na pobedu više od sedmoplasiranog tima Istoka, i čeka ih drama u finišu. Ovo je bila i lepa pobeda za Kenija Atkinsona, trenera Netsa koji je bio u stručnom štabu Atlante četiri godine.

Čikago je podigao glavu, na leđima ih nosi Džimi Batler. Ubacio je 39 poena u Nju Orelansu, Bulsi su stigli do novog trijumfa.

Nije se osetio umor od teškog gostovanja u Detroitu, ovo je peta pobeda u šest mečeva za Čikago koji je sada sedmi na Istoku, ispred Majamija i Indijane, samo na pobedu manje od Atlante. Kazins i "Obrva" Dejvis su iskombinovali 56 poena i 19 skokova, ali malo pomoći je bilo od saigrača...

Toronto nije propustio zicer protiv Filadelfije, Ibaka je ubacio 24 poena, na drugoj strani bivši igrač Mege Luvavu 23, Šarić 15. Za Luvavua ovo je rekord karijere, drugi meč u nizu, koristi šansu u finišu posle povreda nekolicine igrača.

Golden Stejt je do vrha napunio koš Vizardsa koji su se opustili nakon osvajanja divizijske titule. Primili su 139 poena, Kari im je ubacio 42, ovo je 11. pobeda u nizu za Voriorse koji su blizu toga da overe prvo mesto u ligi. Drajmond Grin je stigao do 19. tripl-dabla u karijeri, petog u sezoni, 11 poena, 12 skokova, 13 asistencija.

Hjuston je dobio u Feniksu, Patrik Beverli je ubacio 26 poena, Hardena nije bilo u timu Roketsa, na drugoj strani rekord karijere za Tajlera Julisa, 34 poena, imao je po 9 skokova i asistencija. Oba tima su se propisno ispromašivala za tri poena, ali se igralo bez odbrana. Zanimljivo ovo je prvi put u istoriji da je Hjuston "počistio" Feniks, sada i zvanično najgori tim Zapada, pošto su Lejkersi slavili u matine terminu.

O utakmicama koje su igrane ranije, pročitajte ovde.

Bruklin - Atlanta 91:82
Klivlend - Indijana 135:130 pr.
Majami - Denver 113:116
Nju Orleans - Čikago 110:117
Toronto - Filadelfija 113:105
Golden Stejt - Vašington 139:115
Feniks - Hjuston 116:123
Njujork - Boston 94:110
Oklahoma - Šarlot 101:113
LA Lejkers - Memfis 108:103
Milvoki - Dalas 105:109
San Antonio - Juta 109:103

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vesely
Monday, 03.04.2017
09:24

Koji je brat Galinari... Čovek kad god dobije loptu gde god da se nađe, šutne bez razmišljanja... sinoć imao dobar procenat, ali opet, previše troši lopte... Farid klasičan fizikalac, bez trunke košarkaške inteligencije...Jedini vredan pomena je Čendler koji je izvrsat šuter... Jokić se i dalje igra košarke, jedini mu je problem što mu je ZABRANJENO da igra odbranu, jer kad god odigra čvršće, njemu dosude ličnu... Zato je i uloga Plamlija da odigra malo jaču odbranu, juče je bio solidan, ali loš u napadu... Oko Jokića treba graditi tim i Denver neće imati problema u narednih deset godina.