Kraj serije ili mesto za LeBrona među "Osvetnicima"?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 06.06.2018.
18:43
Izvor: Sportske.net

Mnogo toga biće poznato nakon treće utakmice.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Večeras je na programu treći meč velikog finala NBA lige između Golden Stejt Voriorsa i Klivlend Kavalirsa.

Aktueni šampioni vode sa 2:0, upisali su dva trijumfa u "Orakl areni", ali je sve moglo da bude drugačije da je Džej Ar Smit bio pribran u finišu prvog susreta.

Njegov biser obišao je planetu, bek Kavsa je na nešto manje od pet sekundi do kraja, pri rezultatu 107-107, uhvatio ofanzivan skok nakon promašenog bacanja Hila, ali je pomislio da njegova ekipa vodi, pa je brže bolje pobegao od koša. Kada je shvatio da je rezultat nerešen, bilo je kasno, bacio je loptu ka Hilu, koji nije mogao da pogodio akrobatski šut preko Grina.

U dodatnih pet minuta igrali su samo Voriorsi, pa su se izvukli zahvaljujući Smitu, da bi u drugoj utakmici demolirali LeBrona i Kavalirse.

Večeras se igra prva utakmica u Ohaju, u "Kviken Loans Areni" su Kavsi vezali pet trijumfa, ali će večeras imati daleko teži zadatak nego u polufinalu Istoka sa Reptorsima, pa i u finalu konferencije sa Seltiksima.

LeBron će ponovo morati da navuče ogrtač i odigra partiju dostojnu poziva u "Marvelove Osvetnike", ali će i njegovi saigrači morati da daju svoj maksimum.

"Kralj" je u prvoj utakmici, koju je Smit upropastio, ubacio 51 poen i osam asistencija, postao je prvi igrač u istoriji finala koji je učestvovao u 70 poena svoje ekipe i izgubio, moraće tako nešto da ponovi i po cenu krvavog oka.

Domaći teren će takođe igrati svoju ulogu, kao što je i Lav izjavio, Kavsi se hrane energijom svojih navijača, pa bi LeBron mogao da dobije nekoliko "sajdkikova" večeras, što bi verovatno donelu prevagu u korist Klivlenda i vratilo kakvu takvu neizvesnost u seriju.

Sa druge strane najveća opasnost jasno preti od Karija, koji se razigrao i u drugoj utakmici ubacio rekordnih devet trojki. Mogao bi i Durent da zasija, ubacio je po 26 poena u prve dve utakmice, činjenica je da može daleko bolje.

Bilo kako bilo, tri sata posle ponoći, "Kviken Loans Arena", Kavsi čekaju Voriorse, pobeda domaćina značila bi da se Kavsi ipak nešto pitaju i serija bi nesumnjivo ponovo postala interesantna, dok bi trijumf "Ratnika" verovatno značio i odbranu titule za pulene Stiva Kera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke