Kraj Fenerove serije, Željko bez rešenja za Stefana Markovića koji je umalo postao tragičar!

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.01.2019.
20:17
Izvor: Sportske.net

Dramatična borba u prvoj utakmici 17. kola Evrolige. Odluka pala tek u dodatnih pet minuta.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Fenerbahče je večeras prekinuo dugu seriju pobeda ove sezone u Evroligi. Aktuelni vicešampion Evrope pretrpeo je tek drugi poraz u 17 odigranih mečeva, ovoga puta na gostovanju Himkiju rezultatom 84:78, ali tek posle produžetka. U regularnom toku meča rezultat je bio 72:72.

Ekipa Željka Obradovića odlično je započela večerašnji meč, prvu četvrtinu je dobila sa ubedljivih deset poena razlike (23:13) i delovalo je tada da bi favorizovani lider večeras mogao da rutinski obavi posao.

Ali, već u drugoj četvrtini je usledio odgovor Himkija, prednost gostiju se istopila, a domaći tim je u jednom trenutku i poveo (36:35).

Na poluvreme se ipak otišlo vođstvom Fenerbahčea od 41:38, ali u preostalih 20 minuta Himki je bio potpuno ravnopravan rival. Jedan od ključnih perioda igre dogodio se na ulasku u završnicu trećeg kvartala, kada je domaćin napravio seriju 11:0 i od 45:51 stigao do vođstva od 56:51.

Bio je to uvod u ono što događalo i tokom poslednje četvrtine, gde je veoma važnu ulogu imao naš bivši reprezentativac Stefan Marković.

On je u tom periodu pogodio dve važne trojke za svoj tim, najpre za vođdtvo od 63:59, sedam minuta pre kraja, a onda posle Fenerovog preokreta i za izjednačenje na 66:66, na minut i 45 sekundi pre kraja.

Entoni Džil je potom pogodio još jednu trojku za Himki, za vođstvo od 69:66, posle čega se ušlo u penal-završnicu. Tu se Stefan Marković nije proslavio - pri vođstvu njegovog tima od 72:71, sedamnaest sekundi pre kraja, promašio je oba slobodna bacanja, a onda u poslednjem napadu Himkija napravio prekršaj nad Melijem, sekind pre kraja.

Ipak, Italijan je pogodio samo jedno slobodno bacanje, za 72:72, pa se ušlo u produžetak.

Himki opet stiče prednost, poenima Krokera i Džila je poveo sa 76:72 i domaćin do kraja nije dozvolio da mu se ponovi ono što mu se desilo u finišu regularnog rtoka meča.

Obradovićev tim nije imao pravi odgovor u dodatnih pet minuta i na kraju je morao da se pomiri sa porazom.

Stefan Marković na kraju najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 13 poena (trojke 3/3), sedam skokova i jednom asistencijom, a pratili su ga Džil i Bost sa po 12 poena.

U ekipi Fenerbahčea, bolji od ostalih bili su Mahmutoglu sa 18 i Veseli sa 17 poena, advocifren je bio i Slukas sa 11 poena. Marko Gudurić je meč završio sa šest poena, pet asistencija i dva skoka, a Nikola Kalinić sa pet poena, četiri asistencije i tri skoka.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke