Košarkaški "Jusa Bolt" slomio srce Jokiću! Nema Duranta? Tu je Kari da se zakači sa Vestbrukom!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 21.03.2017.
08:17
Izvor: Sportske.net

Jokiću asistencija večeri i nova sjajna partija slaba uteha posle onoga što se desilo u Hjustonu. Sukob između Tandera i Voriorsa i kada Durant ne igra...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Džejms Harden je slomio srca navijačima Nagetsa. Kako sam kaže, bio je brži od Jusejna Bolta, pretrčao teren, postigao koš i rešio meč protiv Denvera.

Završio je sa 39 poena, 11 asistencija i 8 skokova, pa je Hjuston drugi put za par dana savladao Nagetse. Bilo je kao obračun kod "OK Korala", tako je meč opisao trener Denvera Majkl Melon, na kraju je ipak njegov tim ostao praznih ruku.

Nikola Jokić odličan 22 poena, 13 skokova, 8 asistencija, problem su izgubljene lopte, ne samo njegove, on je prodao 5 od 19 za Denver, koji čeka novo iskušenje, u sredu u Kolorado stiže Klivlend.

Naš as je inače opet zabeležio asistenciju večeri, fantastičan pas u stilu kvoterbeka, ali poraz itekako boli, bili su blizu velikog trijumfa.

Duel između Oklahome i Golden Stejta je bio uzbudljiv, ne toliko zbog rezultata, već sukoba na terenu. Voriorsi su uz 34 poena Kleja Tompsona slavili i bez Duranta, Stef Kari se sukobio sa Semajem Kristonom, umešali su se Vestbruk i Drajmond Grin, posle guranja, svi su dobili tehničke. Rasel Vestbruk tvrdi da je samo pokušao da razdvoji saigrača od rivala, Karijeva verzija je drugačija. Što se rezultata tiče, bilo je i +27 za goste koji su učvrstili prvo mesto na Istoku.

Klipersi su dobili Njujork i nastavili bitku sa Jutom za četvrtu poziciju. Blejk Grifin je ubacio 30 poena, Kris Pol imao po 13 koševa i asistencija, u trećoj četvrtini je bilo +25 za domaćina koji je sada na korak iza "Džezera". Četvrto mesto donosi jasno prednost domaćeg terena na startu doigravanja, do kraja regularnog dela je 11 utakmica.

Dobre vesti za Klipse stigle su iz Indijane gde se okliznula Juta. Rudi Gobert je nastavio sa neverovatnim partijama, 16 poena, 14 skokova, čak 8 blokada, ali nije bilo dovoljno. Pol Džordž je promašivao, ali je Džef Tig odigrao sjajnu partiju, uz 21 poen, imao po 5 skokova i asistencija, pravi lider ekipe. Gordon Hejvard, nekadašnji igrač lokalnog koledža Batler je ubacio 38 poena, najviše u karijeri, ali je Juta izgubila tri u nizu. Gobertovih 8 blokada su njegov rekord.

Boston je slavio protiv Vašingtona u borbi za vodeće pozicije na Istoku i to uz 25 poena povratnika Ajseje Tomasa. Bredli je dodao 20, Horford 16, konačno su Seltiksi kompletni, a kada je tako, spremni su da bace rukavicu i Klivlendu. Sada su dve pobede iza lidera i šampiona, ali su pobegli Vizardima na dva i po koraka, to bi im u eventualnom polufinalu donelo prednost domaćeg terena. Ova dva tima se ne vole, sećate se sukoba Kraudera i Vola, bilo je i sada čarki, Brendon Dženings i Rozijer u glavnim ulogama, dobili su po tehničku.

Šarlot je slavio protiv Atlante, Marvin Vilijams je ubacio 13 poena i ima osam skokova za Hornetse, Batum i Voker upisali po 16. Tim iz Severne Karoline je predvođen Kaminskim napravio seriju 23:4, posle toga se nisu osvrtali, klupa domaćih je odradila veliki posao, a Atlanta je "prodala" 18 lopti, igraju sa mnogo oscilacija.

Šarlot nije odustao, imaju tri pobede manje od osmoplasiranog Detroita.

U meču bez značaja Orlando je uz 26 poena Nikole Vučevića salvadao Filadelfiju, Dario Šarić je na drugoj strani postigao 18. Videli smo preokret, Orlando je bio na -17, ali je ipak dobio meč i to posle produžetka.

Rezultati:

LA Klipers - Njujork 114:105
Oklahoma - Golden Stejt 95:111
Hjuston - Denve 125:124
Boston - Vašington 110:102
Šarlot - Atlanta 105:90
Orlando - Filadelfija 112:109 pr.
Indijana - Juta 107:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Иван-Ниш
Tuesday, 21.03.2017
17:32

Kao i pre neki dan, izgubljen meč loše odigranim zadnjim napadom. Pre neki dan Barton promašuje zicer za produžetak, sinoć pri vođstvu promašaj celog koša i šetanje Hardena od koša do koša. Dobro se držali protiv jedne od najboljih ekipa u ligi bez dva značajna igrača, Čendlera i Galinarija. Usput, slabo igraju odbranu pod košem, loše igraju pik-en-rol i od istog se slabo brane, a opet igraju na jednu loptu za meč... Ima potencijala, ali neiskustvo može da ih košta na kraju regularnog dela.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 21.03.2017
14:36

Harden je vrhunski kosarkas,mozda trenutno i najbolji napadac,ali da su mu dopustili da ceo teren pretrci za 4 sekunde mi je strasno