Košarkaška legenda o finalu ABA: "Samo da Evroligi ne dosadi, ovo je sramota za košarku..."

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 25.04.2019.
12:09
Izvor: Sportske.net, Vijesti

Legendarni košarkaš reprezentacije Jugoslavije govorio o finalu ABA lige.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Žarko Paspalj je gledao finalne utakmice ABA lige i imao je šta da vidi. Ipak, ne samo u košarkaškom smislu, bilo je tu i dešavanja van terena, pa na kraju i dešavanja na terenu kojima tu nije mesto.

U razgovoru za "Vijesti" proslavljeni jugoslovenski košarkaš je rekao da je razočaran dešavanjima u finalu.

"U ovo sam ušao sa velikom željom i voljom, da predstavljam ABA ligu kao što sam predstavljao sebe i ono što najviše volim, košarku. Ne bih stekao reputaciju koju imam da nisam na takav način prilazio košarci 30 godina, zato sam i postavljen za ambasadora. Ali ovo što se dešava ne bih da komentarišem", rekao je nekadašnji košarkaš rođen u Pljevljima.

Da li će ljudi iz Evrolige reagovati nakon dešavanja u finalnoj seriji?

"Tako će biti sve dok vlasnici i predsednici klubova ne pronađu želju i volju da se ovo zaustavi. Druga opcija je da ljudima iz Evrolige sve dosadi, jer ovo je sramota za košarku. Neću da komentarišem što je i kako bilo, ali rešenje mora da se nađe", rekao je Paspalj.

On je razočaran svime što se dešavalo u finalu, ali je istakao da je vrh ABA lige odlično obavio posao tokom čitave sezone.

"Proveo sam godinu sa ljudima koji vode takmičenje i prezadovoljan sam kakvi su i kako rade. Posebno sam zadovoljan suđenjem i komesarom Iztokom Remsom, koji radi besprekorno", rekao je on.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 25.04.2019
13:04

Odlicno obavila posao?
Ako se pod time misli nepostovanje zakona i statuta koje je sama donela onda jeste.

avatar
Pipo Inzagi
Thursday, 25.04.2019
12:28

Ako si zadovaljan suđenjem onda si i ti član interesne grupe koja želi da veštački vrati neke na vrh,ako oni nisu u mogućnosti da budu na vrhu onda bilo ko sem njihovih večitih rivala.