Košarkašice uvek moraju težim putem, Ana Joković kaže da se ambicije ne menjaju

Autor: Pavle Knežević
sreda 12.12.2018.
14:27
Izvor: Sportske.net

Potpredsednica KSS misli da je Srbija izvukla najtežu grupu

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Srbija je izvukla najtežu grupu na Evropskom prvenstvu ako pitate potpredsednicu Košarkaškog saveza Srbije Anu Joković, ali to ne menja planove tima.

"Mi smo navikli da uvek idemo najtežim mogućim putem. Srbija je po meni izvukla najtežu grupu, ali nema veze, posle će biti put drugačiji i lakši. Cilj je, s obzirom da se igra u Srbiji, da budemo u šest ekipa koje će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre.

Ne treba stvarati pritisak na selektorku i igračice. Reprezentacija Srbije više nije ona ekipa koja je bila ranije, nadam se da će se kapiten oporaviti i biti spremna za prvenstvo. Opet idemo težim putem, optimisti smo
", rekla je Jokovićeva novinarima posle žreba.

Srbija će igrati u Grupi D, sa Rusijom, Belgijom i Belorusijom. Da li ste imali neke želje pre žreba?

"Nisam, samo sam se nadala da će poslednja ekipa da bude Velika Britanija, a ne ovako. Ne treba zaboraviti da je Srbija bila prvak Evrope 2015. da je uzela bronzu na OI u Riju. Meni je cilj da Srbija u kontinuitetu učestvuje na Olimpijskim igrama, što bi bio fantastičan uspeh.

Opet ponavljam, ne treba stvarati pritisak, priča o medalji, zlatu. Pričam kao bivša reprezentativka, devojke će svakako imati pritisak. Mi treba da ih podržimo maksimalno i selektorku i igračice koje budu na raspolaganju", rekla je potpredsednica KSS.

Srbija će igrati u Zrenjaninu, očekujete li podršku pune hale?

"Nadam se da će sala biti puna, kao što je bila u Nišu, Kraljevu, Beogradu. Ne zaboravite da smo mi na veliku slavu Aranđelovdan napunili ’Pionir’. Što se tiče rasporeda, dobro je jer imamo slobodan dan, a Letonija nema jer putuje. To je olakšavajuća okolnost, da ne igramo u pet dana četiri utakmice, što je van svake pameti za žensku košarku. Cilj je da se prođe grupa, osmina finala je najvažnija utakmica", rekla je Jokovićeva.

Pripreme počinju 1. maja, kada se okupljaju mlade igračice, a 15. maja je zvanični početak. Za sada se zna da će ekipa biti na Zlatiboru, a posle će se praviti detaljni plan i program.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke